Akční adventura Star Wars Jedi: Fallen Order se studiu Respawn povedla, společnost Electronic Arts byla nadšená z prodejních výsledků singleplayerové hry a dala zelenou k vývoji pokračování, které pod názvem Star Wars Jedi: Survivor vyjde 28. 4. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Od Star Wars Jedi: Survivor se hodně očekává a režisér Stig Asmussen pro IGN nově prozradil, že od začátku chce příběh Cala Kestise vyprávět jako trilogii. V týmu mají již několik nápadů na rozvinutí dějové linky.

Může se zdát, že na úvahy o trojce je brzy. Nicméně, Asmussen přiznal, že diskuze o Jedi: Survivor probíhaly ještě před vydáním prvního dílu. Navíc od samotného začátku tohoto dobrodružství měl docela slušnou představu o časovém rámci, proti komu bude Cal stát a jak do toho zapadne posádka. A mají nápady i na to, co by mohli udělat mimo to.

Pokud dojde na třetí Star Wars Jedi, bude pravděpodobně na Unreal Enginu 5, zatímco Jedi: Survivor používá upravený Unreal Engine 4.

Kromě toho v Respawnu ze světa Star Wars připravují zcela novou střílečku z pohledu první osoby a strategii, kterou má primárně na starost studio Bit Reactor s veteránem Gregem Foerstchem, jenž se podílel na sériích XCOM a Civilization ve Firaxis Games.