Open-world akce Saints Row, která vždy působila jako bláznivější verze Grand Theft Auto, se vrací. Studio Volition se po čtyřech různorodých dílech rozhodlo pro restart a vrátit sérii mezi druhý a třetí díl. Ano, stále půjde o šílenou akci, ale bez sci-fi a fantasy.

Saints Row nás pozve do Santo Ileso, fiktivního města v srdci amerického jihozápadu. Ve světě prolezlém zločinem, kde o moc bojují bezprávné frakce, se skupina mladých přátel pouští do vlastního zločineckého podniku s cílem dostat se na vrchol.

Vy se stanete budoucím bossem po boku třech výrůstků a vytvoříte skupinu The Saints. Abyste ovládli město a vybudovali své impérium, musíte se utkat s konkurenčními gangy (něco jako Mafie 3). Proti nim povede válku přímo v ulicích a budete upevňovat svou vládu pomocí důmyslných zločineckých podniků. Ty navenek působí normálně, ale jsou pouze zástěrkou pro obchodování s drogami a další nekalé praktiky.

Při tom všem máte prožít originální příběh akčního trháku plný kriminality, výjimečných scén a charakteristických překvapení protkaných humorem.

Vývojáři lákají na největší a nejlepší hřiště jaké kdy bylo pro Saints Row vytvořeno. Svět Santo Ileso se rozkládá v devíti jedinečných čtvrtých obklopených obrovskou, majestátní krásou jihozápadní pouště. Jde o takový divný, divoký západ, který je plný kontrastů. Nechybí bohatá čtvrť s golfovým hřištěm, průmyslová oblast a zapadákov pro chudinu.

Co se zbraní týče, tak jich bude celá řada. Od revolverů přes raketomet až po zbraně pro boj zblízka. To vše doplňují brutální takedowny a možnost svou výbavu upravovat. A za koho budete hrát? To záleží čistě na vás. Vytvořit si můžete bosse svých snů (chlapa nebo ženskou) a užít si i drop-in / drop out kooperaci s kamarádem.

Atmosféru a blázniviny nastiňuje přes tři minuty dlouhý CGI trailer (úplně nahoře). Podíváme se do různých částí města, seznámíme se s hrdiny i jejich podnikáním.

Saints Row vyjde 25. 2. 2022 na PC (Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Podle výpisu na Epicu bude mít Saints Row české titulky.

GAMEPLAY TEASER