Dobré ráno. V survivalu Grounded jsou mravenci nebezpečnější. Blizzard rozdával Overwatch. Nový kamion v American Truck Simulatoru. V Call of Duty: Warzone zabanováni další hráči.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Britská společnost Sumo Group za nezveřejněnou částku koupila studio Pipeworks se sídlem v Oregonu. Akvizice je součástí plánu Sumo Group proniknout na americký trh. Firma Pipeworks byla založena v roce 1999 a podílela se na více než 100 hrách a technologických řešeních pro významné klienty, včetně EA Sports, Wizards of the Coast a Google. Vývojáři také pracovali na značkách Terraria a Madden NFL. Nyní připravují neoznámený projekt.

Přečtěte si také: První ukázka ze Spider-Man Remastered. Nový Peter Parker připomíná Toma Hollanda

- Survival Grounded obdržel halloweenskou aktualizaci, která přináší nejen tematické strašidelné předměty, ale také opravuje chyby a umožňuje hráčům vytvářet zipliny pomocí pavučiny. Dávejte si ale pozor na lepkavé pavučiny, do kterých se můžete snadno chytit. Obsidian také varují před kradením mravenčích vajec. Mravenci budou chtít ukradená vejce zpět.

- Rambo v Mortal Kombatu 11? Tahle spekulace se šíří internetem poté, co dataminer TheThiny zveřejnil informace o příchodu nového dodatečného balíčku. Ten má být interně nazván GOTY2 (expanze Aftermath se jmenovala GOTY) a přidat má Mileenu (v datech označenou jako Mil) a Raina (Ram). Třetím novým bojovníkem může být Rambo, když už ve hře máme Terminátora, Robocopa a Predátora, což jsou ikoničtí akční hrdinové 80. let společně s Rambem.

- V pondělí bylo zabanováno dalších 20 tisíc hráčů Call of Duty: Warzone. Jedním z hráčů, kteří v battle royale akci od Activisionu podváděli, měl být i streamer Nick 'Wagnificent' Wagner. Před několika měsíci zabanovali vývojáři více než 70 tisíc podvodníků, na začátku roku to bylo 50 tisíc.

- Blizzard rozdával zdarma Overwatch. Stačilo se přihlásit do formuláře v rámci Overwatch League. Zájem byl ale tak obrovský, že po pár minutách byl formulář vypnut a všem mají kódy na odemčení PC verze Overwatch dorazit do 72 hodin. Původně přitom měl být formulář dostupný do 15. 1. 2021 a kromě Windows verze hry sliboval i 200 tokenů pro koupi kosmetických doplňků. Že by Blizzard překvapil zájem o Overwatch? Mezitím čekáme na informace o Overwatch 2.

Přečtěte si také: Call of Duty: Black Ops Cold War představuje zombíky

- Máte poslední šanci si do knihovny na Epic Games Store zdarma přidat RollerCoaster Tycoon 3 Complete Edition. Dnes v 17:00 bude místo stavby zábavního parku zdarma indie adventura Pikuniku.

- Halloween oslavuje také Switch exkluzivita Animal Crossing: New Horizon. Včera do hry byly přidány nové kostýmy, rostoucí dýně a speciální event s večerní halloweenskou slavností. Vše v rámci bezplatné aktualizace.

- Prince of Persia: The Sands of Time Remake zatím hráče neokouzlil, ale aspoň to Ubisoft nepřehání s cenou. Na českém PlayStation Store je možné hru předobjednat za 1099 Kč. Podobnou cenu očekáváme i na PC a Xboxu One. Hra vyjde 21. 1. 2021.

- Taková zajímavost. SSD disku PlayStationu 5 má kapacitu 825 GB. Nějakých 50 GB bude zhruba zabírat systém a jeho operace. To znamená, že si hráči nebudou moci nainstalovat všechny hry z PlayStation Plus Collection. Ty dohromady na disku vyžadují 794,96 GB. Mezi nimi je například Batman: Arkham Knight, Bloodborne, Days Gone, Detroit: Become Human, nové God of War, Mortal Kombat X, Ratchet and Clank, Resident Evil 7, The Last Of Us Remastered nebo Uncharted 4.

Přečtěte si také: Tvůrci Cyberpunku 2077 chodí do práce i v sobotu, aby se vše stihlo

- Pro PlayStation 4 a Xbox One verze Assetto Corsa Competizione je dostupný balíček GT4 Pack DLC. Obsahuje 11 nových vozů z GT4 European Series - mimo jiné Alpine A110 GT4, Aston Martin Vantage GT4, Audi R8 LMS GT4, BMW M4 GT4, Maserati MC GT4, Mclaren 570S GT4, Mercedes AMG GT4 či Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Na PS Store se DLC prodává za 529 Kč a 499 Kč stojí na Microsoft Store.

- Všichni majitelé American Truck Simulatoru si mohou stáhnout bezplatnou aktualizaci a přidat do hry nový kamion. České studio SCS Software rozšiřuje vozový park o Western Star 49X, nový kamion firmy Daimler Trucks North America.

Máme tu říjen/október a s ním přichází i celá řada nových her, a zejména se nám krátí čekání na novou generaci konzolí. My vám v průběhu dnešního dne přineseme tradiční Kalendář hráče a samozřejmě i zajímavé články z herního světa.