V Call of Duty od studia Treyarch nemohou chybět zombíci. S plížícími se zrůdami se setkáme i letos v Call of Duty: Black Ops Cold War. Mód byl dnes odhalen formou filmečku, gameplay záběrů a prvních detailů, které odhalují zajímavé změny a nové možnosti v boji proti hordě nemrtvých.

Důležitou informací je, že Zombies mód v Cold War bude restartován. Hráči se mohou těšit na známé postavy z předešlých dílů Black Ops, které doplní cela řada easter eggů a narážek na předešlé události.

Příběh pojmenovaný Die Maschine bude úplně nový a zaměřuje se na počátky 80. let, ale jeho kořeny sahají daleko do minulosti, tvrdí vývojáři. Vstoupíte do týmu Requiem, což jsou speciální agenti napojeni na CIA pod vedením Grigoriho Weavera z prvních Black Ops, který v bunkru bojuje s nejrůznějšími příšerami.

Kromě týmu Requiem bude hrát důležitou roli skupina Omega Group. Jde o sovětské agenty, kteří se musejí vplížit do bunkru. Také chtějí studovat a využít nevysvětlitelné události a anomálie, které se objevují po celém světě.

Vydavatel tvrdí, že se příběh v Zombies režimu bude odvíjet neočekávaným způsobem. Budete muset budovat opevnění a umisťovat silné zbraně, kupříkladu kulomety. Na mapě bude možné stavět smrtící, taktické a podpůrné vybavení.

Důležitá bude taktika, rozumně útočit a také se bránit a podporovat ostatní členy týmu. Když jsme u nich, tak hra podporuje hraní napříč platformami, včetně nové generace konzolí PlayStation a Xbox. Kooperace je nadále určena pro čtyři hráče.

To ale není vše. Activision se rozpovídal o dalších detailech. Při zabíjení zombíků budou zbraně rozděleny do úrovní podle vzácnosti. Čím vyšší úroveň, tím větší poškození může zbraň způsobit. Poprvé bude možné vylepšovat vybavení, které je možné najít na bitevním poli, a získávat dovednosti pro lepší útok, uzdravení nebo vzkříšení spoluhráčů. Dovednosti budete nabíjet zabíjením zombíků a využít je můžete, kdy uznáte za vhodné.

Vrací se také Zombies perky. Jsou přepracované do estetiky Studené války. Treyarch má dohromady připravit 11 vln zombíků. Když se vám podaří uniknout, získáte extra odměny. Pod náporem hordy ale nemusíte zahynout, zavolat si budete moci vrtulník a dostat se do bezpečí. V takovém případě ale odměna nebude tak vysoká, ale lepší něco než nic. Že?

A jen pro pořádek, hraní Zombies módu bude přispívat v progresu Battle Passu. Vypadá to, že vše bude v Black Ops Cold War propojeno, aby byli hráči motivováni trávit čas nejen v tradičním multiplayer, ve stále oblíbenějším battle royale Warzone, ale také v přítomnosti zombíků.

Call of Duty: Black Ops Cold War vyjde 13. 11. na PC, Xbox One, Xbox Series X/S a PlayStation 4, zatímco PS5 verze bude v Evropě dostupná od 19. 11, kdy se na trh dostane i samotná konzole.