Příběh Dying Light 2 bude možné od začátku do konce dohrát v online kooperaci. Další střílečkou v Xbox Game Passu může mít nový Battlefield. Pac-Man 99 je battle royale verze kultovky. Forzy Motorsport potřebuje zpětnou vazbu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Příběh Dying Light 2 bude možné od začátku do konce dohrát v online kooperaci až s třemi kamarády. První díl Dying Light podporoval co-opu 95 procent kampaně (kromě tutoriálu a konce hry). Ve hře nebude možné budovat základny.

Přečtěte si také: Dying Light 2: O velikosti světa, herní době i optimalizaci

- Studio Gearbox Software je po akvizici společností Embracer Group připraveno nabrat nové zaměstnance a pustit se do vývoje nové značky a pracovat na stávajících značkách. Generální ředitel Gearboxu Randy Pitchford znovu potvrdil, že budou nadále spolupracovat s 2K Games na sérii Borderlands. Majitel THQ Nordic za Gearbox zaplatit 363 milionů dolarů. Gearbox ale může dostat další peníze v závislosti na výsledcích studia a prodeji her.

- Microsoft má tento rok do Xbox Game Passu přidat další velkou střílečku, která teprve vyjde. Je o tom přesvědčen informátor Shpeshal Ed, jenž uhodl zařazení Final Fantasy 7 Remake do PlayStation Plus. Na Shpeshala reagoval Tom Henderson a rozpoutaly se spekulace, že tou střílečkou bude nový Battlefield.

- Do Xbox Game Passu se vrací Grand Theft Auto 5, které bude tentokrát dostupné pro konzole Xbox a cloud (Android). 8. 4. dojde také na Zombie Army 4: Dead War (konzole, PC a cloud), Disneyland Adventures (cloud) a Rush: A Disney/Pixar Adventure (cloud). 12. 4. bude následovat NHL 21 pro konzole, 15. 4. dvojice Rain on Your Parade (konzole, PC, cloud) a Pathway (PC) a 20. 4. MLB The Show 21 (konzole a cloud).

- Kooperativní zombie akce Zombie Army 4: Dead War navíc dostává podporu pro novou generaci konzolí. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X hru spustíte v dynamickém rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu, zatímco na Series S je 1080p při 60fps. Series X má ještě exkluzivní režim - rozlišení 1080p při 120fps. Pro PS5 je update dostupný, pro Xbox bude od 8. 4.

Přečtěte si také: Commandos: Origins zůstanou věrní kultovní sérii

- Pac-Man 99 oznámen pro Switch. Od dnešního dne ho zdarma dostanou předplatitelé Nintendo Switch Online a užijí si netradiční verzi kultovky ve stylu battle royale až pro 99 hráčů.

- O přidání MLB The Show 21 do Xbox Game Passu nerozhodla Sony, ale někdo jiný, cituje zástupce PlayStationu web Inverse. Podle všeho o tom rozhodla přímo Major League Baseball, která se snaží dostat basebalovou sérii k většímu počtu hráčů. I kvůli tomu MLB The Show 21 není exkluzivitou pro PS5 a PS4, ale bude také pro Xbox Series X/S a Xbox One.

- O víkendu se uskuteční první test alfa verze remasteru druhého Diabla. Vybraní hráči si budou moci vyzkoušet obsah pro jednoho hráče na PC a jako první si zahrát Diablo 2: Resurrected. Test začne 9. 4. v 16:00 a skončí 12. 4. v 19:00. Své štěstí můžete zkusit zde. Hráči mají být vybráni náhodně.

Přečtěte si také: Za týden vychází český survival RPG Hobo: Tough Life, hrát budete za bezdomovce

- V polovině měsíce budou z Xbox Game Passu odstraněny hry: Deliver Us the Moon (konzole a PC), Gato Roboto (konzole a PC), Wargroove (konzole a PC), Madden 15 (konzole), Madden 16 (konzole), Madden 17 (konzole), Madden 18 (konzole), Madden 25 (konzole), NHL 18 (konzole) a NHL 19 (konzole).

- Tým Turn 10 je připraven pozvat první hráče na testování nové Forzy Motorsport. Vývojáři chtějí získat zpětnou vazbu, aby si ověřili, že jdou správným směrem. Zájemci se mohou přihlásit zde. Forza Motorsport 8 byla oznámena pro Xbox Series X/S a PC. Není jasné, zda je ve vývoji také pro Xbox One. Jisté je, že půjde o restart série.

- Do World of Tanks Blitz se vrací Gravity Mode.