V úterý vyšla off-road simulace Expeditions: A MudRunner Game. Ve své recenzi jsem odbočku oblíbeného SnowRunneru chválil. Když jsem ale po dodělání recenze pokračoval v hraní, tak se čas od času objevily problémy narušující celkový zážitek. Ty začaly po vydání hlásit také hráči a vývojáři zareagovali.

Studio Saber Interactive vydalo první patch. Dostupný je pro počítače, na konzole se dostane v průběhu příštího týdne po schválení od Sony, Microsoftu a Nintendu. Autoři přidali fotografický režim a opravují různé chyby vedoucí až k pádu hry. V rámci grafiky zamezili zobrazování textur země v nízkém grafickém rozlišení. Ty se objevovaly na první mapě v Arizoně.

Zohledněny byly připomínky hráčů. Mapa je teď po otevření vycentrovaná na pozici hráče, popisky vozidel jsou lépe strukturovány, aby obsahovaly pro hráče důležité údaje. Vylepšena byla karta vozidel v obchodu a přidáno doporučení u regionu Malé Colorado, aby hráči věděli, že mají začít tady a postupně přejít k hlavním úkolům v Arizoně a Karpatech.

Co mě osobně těší, tak je navýšení počtu pokusů při minihře se skenováním. Bylo otravné začít skenování od začátku, když jsem se netrefil přesně do rámečku. Kritika hráčů směřovala rovněž k obtížnosti minihry se skenováním ryb.

Dále došlo k vylepšení dalekohledu, který by měl odhalit všechny objekty v blízkosti a správně je zobrazovat na mapě. Další úpravy se týkají zvuků vozidel, šotků v uživatelském rozhraní a v lokalizacích. Více o aktualizaci tady.

Druhý patch má následovat ještě tento měsíc a třetí v dubnu/apríli. Prioritou je oprava chyb, vylepšení UI/UX, vylepšení hratelnosti a přidání online kooperace. Ta by měla hru obohatit v nadcházejících měsících a umožnit vědecké expedice ve čtyřech hráčích. Potom přijde na řadu dodatečný obsah. Zatím jsou plánovány čtyři sezóny s novými misemi v neprozkoumaných zónách arizonské pouště a karpatských lesů. Zajímavě zní rozhodně průzkum tajných dolů a jeskyň opuštěných v čase. Nové mise dostanou také hráči SnowRunneru, obě hry budou existovat vedle sebe.