S blížícím se vydáním Expeditions: A MudRunner Game se o nové off-road simulaci dozvídáme více informaci. Po vzoru úspěšné hry SnowRunner bude studio Saber Interactive postupně rozšiřovat i tuhle odbočku, kterou nazývá novým pojetím: vývojáři vylepšili grafiku a fyziku. Plus se zaměřili na průzkum obtížného terénu místo na přepravu těžkých nákladů.

Pro vědeckou výpravu jsou naplánované čtyři sezóny. Každá přinese nové mise v neprozkoumaných zónách arizonské pouště a karpatských lesů. Takže k přidání nového regionu v rámci prvního roku dodatečné podpory zřejmě nedojde. Místo toho jsme lákáni na odhalení tajemství pohřbené dávné civilizace a průzkumu tajných dolů a jeskyň opuštěných v čase. Celkem má být ve hře přibližně sto misí (včetně těch v základu).

Při starých i nových výzvách se vám budou hodit nová průzkumná a nákladní vozidla, stejně tak specialisté s jedinečnými schopnostmi a nevídané špičkové technologické nástroje. Ke kotvě, zvedáku, echolokátoru, dronu s kamerou, detektoru kovu a systému pro změnu tlaku v pneumatikách se tak přidají další šikovné možnosti. Nové nástroje mohou souviset s tísněnou cestou, která v potemnělých jeskynních a dolech čeká.

Kromě placeného obsahu zahrnutého v Year 1 Passu a Year 1 Edition bude vycházet bezplatný obsah a aktualizace. Mimo jiné dojde na přidání kooperace, abyste mohli až ve čtyřech vyrazit na průzkum. Detaily se o všem dozvíme později.

Expeditions: A MudRunner Game vyjde 5. března/marce 2024 na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch a PC. Chybět nebudou české titulky. Year 1 Edition a Supereme Edition nabízí možnost zahrát si o pět dnů dříve.