Masivní propouštění v rámci rozsáhlé Embracer Group pokračuje. Švédský kolos se rozloučil se značnou částí zaměstnanců studia Lost Boys Interactive, které spadá pod divizi Gearbox Entertainment.

V Lost Boys Interactive bylo zaměstnáno více než 400 lidí. Dle bývalého producenta Jareda Pace o práci přišla značná část týmu. Později uvedl, že se propuštění dotklo všech pozic.

Lost Boys Interactive bylo založeno v roce 2017 a v roce 2022 firmu koupil Gearbox. Před propuštěním společnost zaměstnávala více než 400 lidí a podílela se na komiksové střílečce Tiny Tina's Wonderlands od Gearboxu i Diablu 4 od Blizzardu.

Restrukturalizace v Embracer Group byla oznámena v loňském roce, krátce poté, co se nepodařilo uzavřít obchod za 2 miliardy dolarů se saúdskoarabskou společností Savvy Games Group. Embracer Group zavřela studia Volition (Saints Row) a Free Radical Design (TimeSplitters) a propouštěla v Crystal Dynamics, New World Interactive, 3D Realms, Slipgate Ironworks nebo Fishlabs.

V minulém roce propouštěly také další společnosti. Mimo jiné Microsoft, Epic Games Store, Bungie, Sony, Codemasters, 505 Games, Ubisoft nebo Amazon. Letos oznámila Unity propuštění zhruba 1800 lidí.