Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Geoff Keighley dnes v 18:00 našeho času ukáže DualSense, nový ovladač pro PlayStation 5 má u sebe a dá se očekávat, že nám ho ukáže ze všech stran a možná uvidíme v akci i hmatovou odezvu a adaptivní spouště. Vše můžete sledovat zde.

- Tvůrci Star Wars: Squadrons zveřejnili na webu hry nový článek, který přibližuje chystané souboje hvězdných stíhaček. Z větší části sice článek opakuje nebo rozšiřuje již známé informace, ale i tak se můžete dočíst zajímavosti třeba o rozdílech mezi jednotlivými stíhačkami, správě energie, schopnostech podpůrných letounů nebo o tom, jak tvůrci přistupovali k tvorbě kokpitů.

Přečtěte si také: Červené dveře v novém Call of Duty, velký zájem o Death Stranding, Hideo Kojima v Cyberpunku 2077

- V pondělí 20. 7. proběhne další část Summer Game Fest. Ukážou se nám mimo jiné hry Ghostrunner, I Am Dead, Voidtrain nebo Mechinu. Vývojáři ze studuií Team17, iam8Bit, Panic, MWM či Girls Make Games nám představí své světové premiéry.

- Skater XL láká na soundtrack. Během triků si budete užívat skladby od skupin Modest Mouse, Band of Horses,Getter, Interpol, Future Islands, Animal Collective, Silversun Pickups, STARHEADBODY, Built To Spill, Cende, Kratos Himself, The Shivas a Westkust.

- Do příštího čtvrtka si můžete na Epic Games Store přidat na účet velmi dobře hodnocenou izometrickou hack and slash akci Torchlight 2 od Runic Games. Od hráčů má tohle akční RPG velmi kladné recenze a běžně se PC verze prodává za 19 euro. Čekají vás náhodné úrovně, nepřátele a kořist. Ve hře nechybí kooperativní LAN multiplayer, čtyři třídy hrdinů, rozsáhlý otevřený svět, podpora modifikací, New Game Plus režim, domácí mazlíčci a rybaření.

- Microsoft potvrdil zastavení výroby Xboxu One X a Xboxu One S All-Digital Edition. Xbox One S bude i nadále vyráběn a prodáván. Americká společnost se začíná více soustředit na Xbox Series X, který vyjde koncem letošního roku.

- S předplatným Xbox Live Gold si na Xboxu One můžete během víkendu zahrát zdarma Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, Ash of Gods Redemption a Frostpunk: Console Edition.

Přečtěte si také: Temné 2D skákačky, které si musíte zahrát

- Ghost Recon Breakpoint si můžete užít také na PC a PlayStationu 4 v rámci bezplatného víkendu.

- EA Sports se dohodli s úřadujícím mistrem nejvyšší španělské ligy. Real Madrid je partnerem série FIFA do roku 2025. Dá se předpokládat, že v reklamách budou hráči Realu Madrid hodně vidět.

- V EA Sports UFC 4 nebude Ultimate Team mód. Vývojáři se rozhodli nezahrnout tento režim do nového dílu poté, co obdrželi kritiku na UT v UFC 2 a UFC 3. Místo Ultimate Teamu se zaměřili na jiné věci.

- Bandai Namco nám dnes (17. 7.), v neděli (19. 7.), v úterý (21. 7.) a v pátek (24. 7.) ukážou své připravované hry. Dnes se máme těšit na Captain Tsubasa: Rise of New Champions. V neděli se dostane na Doraemon: Story of Seasons, Fast and Furious Crossroads, The Dark Pictures Anthology: Little Hope a Little Nightmares 2. V úterý Mobile Suit Gundam: Extreme VS. Maxiboost On a Sword Art Online: Alicization Lycoris a poslední den pak Project Cars 3 a Scarlet Nexus.

Přečtěte si také: Remake GTA San Andreas by vypadal úchvatně, další podpora pro Dying Light, nová verze Original War

- Frontier Developments připomínají konzolové verze svého Planet Coasteru. Vlastní park budete moci začít stavět a spravovat koncem letošního roku na současné i nové generaci PlayStationu a Xboxu.