Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dokážete si představit, jak by vypadal remake Grand Theft Auto San Andreas? Skupina tří nadšenců si dala tu práci a rozhodla se pro ambiciózní projekt, kterým je remake San Andreas v Unreal Enginu 4. Na videu vypadá opravdu super. Pokud si brousíte zuby, že byste si tenhle projekt zahráli, tak bohužel. Jde pouze o ukázku. Navíc trojice tvůrců by nedostala povolení Rockstaru.

- Bethesda oznámila QuakeCon at home. První digitální verze QuakeConu proběhne od 7. do 9. 8. letošního roku a nabídne živé přenosy, turnaje, charitativní fundraising a další program v rámci Twitche.

- Pamatujete si na úchvatnou ukázku ze Senua's Saga: Hellblade 2? Epic Games potvrdil, že byla vytvořena v Unreal Enginu 5 a běžela v reálném čase. Nová generace enginu od Epicu má vývojářům umožnit ultra detailní modely postav. Očekáváme, že Hellblade 2 od Ninja Theory a Microsoftu uvidíme 23. 7. na Xbox Games Showcase.

- Hellraid není posledním rozšíření Dying Light. Polský Techland plánuje svou zombie akci z roku 2015 nadále podporovat. Zaručil se za to Ola Sondej, senior PR manažer studia. Jen už neřekl, zda půjde o větší či menší expanze, případně bezplatné aktualizace. V Techlandu současně pracují na Dying Light 2, ale ještě nestanovili datum vydání - prý ho mají oznámit brzy, ale vypadá to, že letos hra nespatří světlo světa.

- Včera úspěšně vyšel Death Stranding na PC, kde se předvedl v dobré kondici a s vylepšeními, která nejsou v PS4 verzi. Není divu, že Akio Sakamoto dostal otázku, zda plánují PS5 verzi. Technický ředitel v Kojima Productions řekl, že se v současné době zaměřují na PC, ale až se trochu nadechnou, chtějí se podívat na možnosti PS5. Jinými slovy, vývojáři vylepšení pro PS5 nezavrhli, ale zatím ani nepotvrdili.

Přečtěte si také: Za Far Cry 6, Watch Dogs Legion a Assassin's Creed Valhalla si připlatíme na konzolích až 150 korun

- Po letité absenci se několik klasik od českého studia Bohemia Interactive a společnosti Altar Interactive vrací do nabídky GOG. Hry můžete mít bez DRM a do 17. 7. s 80% slevou. V katalogu najdete Original War za 0,98 euro, Arma: Gold Edition za 1,74 euro, Arma: Cold War Assault za 0,87 euro a UFO: Afterlight za 1,31 euro. Navíc povedená real-time strategie Original War je na GOGu a Steamu dostupná ve verzi 3.0. Opravu hry přinesl komunitní OW Support tým a nová verze obsahuje spoustu oprav a vylepšení.

- PUBG prodalo 70 milionů kusů po celém světě, pochlubili se vývojáři. Prodeje sice zpomalily, ale přesto jde o působivé číslo. Mobilní verze PUBG dokázala 400 milionů stažení a má 50 milionů aktivních hráčů denně. Osmá sezóna PUBG bude zahájena 22. 7. a nabídne upravenou mapu Sanhok a nákladní vozy plné kořisti.

Přečtěte si také: Zradíte v Ghost of Tsushima pro svou vlast i kodex cti?

- Google potvrdilo 16 nových her pro Stadii, včetně pěti exkluzivit. Pouze na Stadii si zahrajete Outcasters (nový projekt od tvůrců Gears Tactics a Brink), právě vydané Orcs Must Die! 3 a nové projekty od autorů Rock Bandu, City od Brass a Until Dawn. S nimi se na Stadii podívají například tři díly Hitmana, Serious Sam 4, WWE 2K Battlegrounds, NBA 2K21 nebo Sekiro: Shadows Die Twice.