Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Letošní Call of Duty spatřeno na Microsoft Store. Před měsícem se hra s kódovým označením The Red Door objevila na PlayStation Store, tentokrát se nachází na Microsoft Store pod stejným jménem. Vydavatelem je Activision a u hry je uváděno 81,65 GB, což je podobně jako na PS Store. Zajímavý je ještě popisek: „Existuje více než jedna pravda. Pokud se rozhodneš hledat odpovědi, buď připraven zpochybňovat všechno a souhlasit s tím, že nic už nebude jako dřív. Červené dveře čekají, odvážíš se jimi projít?“ Dle spekulací se má letošní díl jmenovat Call of Duty: Black Ops Cold War.

- CD Projekt RED pogratuloval k vydání PC verze Death Stranding a na Twitteru zveřejnil fotografii Hidea Kojimy, který sedí na cyberpunkové motorce. Zajímavý je druhý obrázek, jenž naznačuje, že by se známý japonský vývojář mohl objevit přímo ve hře Cyberpunk 2077.

- PC verze Death Stranding se nachází na 25. místě mezi nejhranějšími hrami na Steamu. Jde o jeden z mála singleplayerových titulů na tomto seznamu, což dokládá, jak velký zájem je o netradiční akční adventuru, která koncem minulého roku vyšla na PS4. Za dnešní den hrálo hru současně přes 30 tisíc hráčů. Není divu, že Death Stranding je momentálně nejprodávanější hrou na Steamu.

Přečtěte si také: Remake GTA San Andreas by vypadal úchvatně, další podpora pro Dying Light, nová verze Original War

- PC verze závodního simulátoru Assetto Corsa Competizione rozšířená druhým balíčkem. Po čtyřech nových tratích za 14,99 euro si nyní můžete koupit třídu GT4 za 19,99 euro, která přináší 14 nových vozů ze šampionátu GT4 European Series. Na konzole se DLC dostane později.

- Od 27. do 30. 8. nás čeká digitální Gamescom. Těšit se můžeme na novinky o spoustě připravovaných her, včetně těch na novou generaci konzolí. Účast přislíbily společnosti Activision Blizzard, Astragon, Bandai Namco, Bethesda, EA, ESL, Headup, Indie Arena Booth, Koch Media, Microsoft/Xbox, Sega, Wargaming, Ubisoft a Yager.

- Xbox Game Pass čeká řada nových her. Forager (dnes pro Xbox a PC), Mount & Blade: Warband (dnes pro konzole), Golf With Your Friends (23. 7. pro Xbox a PC), Grounded (28. 7. pro Xbox a PC), Nowhere Prophet (30. 7. pro Xbox a PC), The Touryst (30. 7. pro Xbox a PC) a Yakuza Kiwami 2 (30. 7. pro Xbox a PC).

- Crytek se pochlubil gameplay záběry ze Switch verze Crysis Remastered, která vyjde 23. 7. (na PC, PS4 a Xbox One později). V krátké ukázce vidíme destrukci prostředí.

- K 31. 7. 2020 budou z Xbox Game Pass odstraněny hry: Ashes Cricket (Xbox), RiME (Xbox a PC) a The Banner Saga 3 (Xbox a PC).

- Novým vedoucím studia Ubisoft Montréal se měl stát Christophe Derennes a zodpovídat se bude zkušené Christine Burgess Quemard, která má na starost všechna studia Ubisoftu v Kanadě. Předtím tým v Montréalu vedl Yannis Mallat, ale kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování musel odejít společně s druhým vysoce postaveným a zkušeným vývojářem. Serge Hascoët byl kreativním šéfem a schvaloval všechny projekty Ubisoftu. O to překvapující je jeho vyhazov.

Přečtěte si také: Sony výrazně zvyšuje výrobu PS5. Kolik kusů chce mít připraveno na vydání nové konzole?

- Switch exkluzivita Paper Mario: The Origami King obdržela od zahraničních magazínů velmi dobré hodnocení. Novináři oceňují zajímavé a rafinované souboje a bosse, stejně tak příběh okořeněný vtipnými okamžiky. Na Metacritic má hra v průběhu 81 procent.

- Od dnešních 17:00 bude Epic Games Store rozdávat další hru. Tentokrát si budete moci na svůj účet přidat hack and slash adventuru Torchlight 2. Do té doby máte šanci stále na Killing Floor 2, Lifeless Planet a The Escapist 2.

- Na iOS a Android vyšel MudRunner Mobile. Na App Store ho koupíte za 149 Kč a za 189,99 Kč na Google Play. Studio Saber Interactive upravilo ovládání hry, přepracovalo uživatelské rozhraní a slibuje plnohodnotnou off-road simulaci.