Vybraní youtubeři dostali možnost zahrát si Hogwarts Legacy a ukázat tohle očekávané akční RPG svým fanouškům a dalším natěšeným hráčům. Zároveň se tvůrci pochlubili obrovským množstvím vedlejších úkolů a potvrdili jednu důležitou věc.

V Hogwarts Legacy bude přes 100 vedlejších úkolů. Umožní ovlivnit hlavní kampaň nejen vyšším množstvím získaných zkušeností, ale také interakce s někým ve vedlejším úkolu ovlivní interakci s danou osobou v hlavní dějové linii a naopak. Vše je vzájemně propojeno a pořadí, v jakém se rozhodnete mise splnit, ovlivní příběh a průběh hry.

Z dřívějších informací, které unikly na internet, víme, že hlavní příběhová linie trvá přibližně 35 hodin. S vedlejšími úkoly a dalšími aktivitami se má herní doba protáhnout na cca 70 hodin.

Teď se o příběhu rozpovídala Moira Squier, hlavní scenáristka Hogwarts Legacy. V rozhovoru pro GamesRadar+ uvedla, že hlavní dějová linie je komplexní a poutavá. Zahrnout má mnoho různých postav a úhlu pohledu. Skrz možnost volby umožní hráči vyprávět vlastní verzi tohoto epického příběhu.

Redaktor GamesRadar+ v článku poukazuje na množství dialogových možností, s kterými se během hry setkal, stejně tak na možnost využívat různé přístupy k plnění úkolů. Například se můžete sami rozhodnout hrát agresivním stylem a stát se padouchem. Na vaše prohřešky pak budou reagovat NPC postavy, a to i přesto, že v Hogwarts Legacy není žádný morální systém.

Co se bojů týče, tak se zdají být flexibilní a celkovému pozitivnímu dojmu má přispívat jejich kombinace. Kouzla se mají hodit také při průzkumu rozsáhlého otevřeného fantasy světa kolem bradavického hradu. Nejprve se je ale budete muset naučit od profesorů. Jen mějte na paměti, že kletby, které se nepromíjejí, se naučíte za zdmi Baradavic a smrtící Avada Kedavra až po skončení příběhu hry.

Teď už k novým gameplay záběrům. Všem bylo umožněno zveřejnit část jedné mise a prohlídku školního pozemku. Můžeme vidět kouzlo pro zneviditelnění, stealth, boj i lítání na koštěti.

Jak se vám hra líbí?

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One budou následovat 4. 4. 2023. Verze pro Nintendo Switch vyjde až 25. 7. 2023.