Britské studio Frontier Developments, které stojí za Planet Coaster, Planet Zoo, Jurassic World Evolution a Elite Dangerous: Odyssey, konečně představilo manažerskou hru z prostředí Formule 1. F1 Manager 2022 vyjde během letošního léta na PC (přes Steam a Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Na přesnější termín si budeme muset počkat.

Jak se očekávalo, ve hře se stanete manažerem vybraného týmu, budete se starat o vývoj monopostu, zázemí, infrastrukturu, výběr jezdců, finance a o další činnosti. Zkrátka budete mluvit do úplně všeho, co se týče stáje F1. Chybět tak nebudou týmy jako Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren, Aston Martin, Williams, Alpine, AlphaTauri, Alfa Romeo a Haas. Ať už si vyberete kterýkoli, musíte zapůsobit na vedení tím, že splníte sezónní cíle a dlouhodobé cíle a zajistíte svému týmu úspěch na další roky.

F1 Manager 2022 slibuje výzvu jak pro nové fanoušky F1, tak pro zaryté závodníky, a samozřejmě obsahuje všechny jezdce, týmy a kvalitu, kterou byste od oficiálně licencovaného titulu očekávali, alespoň to tvrdí vývojáři v tiskové zprávě.

Budete muset sledovat výkony svých hvězdných pilotů a zaměstnanců, udržovat své finance v černých číslech a vyhledávat nejlepší zaměstnance konkurenčních týmů, abyste získali další výhodu pro nadcházející závody. Ano, jednou sezónu F1 Manager 2022 nekončí.

Pod kontrolou budete mít také závod, od zhasnutí světel až po šachovnicovou vlajku. „Udělejte každé rozhodnutí, ovlivněte strategii výjezdu z boxů, volbu pneumatik, a dokonce i pokyny pro jezdce. Důsledně plňte svůj plán a zároveň reagujte na dynamiku událostí v průběhu závodu, jako je měnící se počasí a podmínky na trati,“ uvádí vývojáři v tiskové zprávě.

Lidé z Frontier Developments tvrdí, že úzce spolupracovali F1, aby hráčům přinesli autentický zážitek. „F1 Manager 2022 bude zárukou zážitku pro nové i zkušené fanoušky a celý zážitek bude stejně autentický jako vzrušující,“ dodal Andy Fletcher, šéf Frontier Developments.

Manažer z prostředí F1 přichází v době největších změn v královně motorsportu. Monoposty budou jiné nejen po stránce vzhledu, ale také aerodynamiky.

Při čekání na další detaily se podívejte na oznamovací trailer (úplně nahoře). Obrázky a záběry přímo ze hry budou později. Video ale naznačuje, že tvůrci by mohli použít skutečné záběry ze zákulisí F1 i do své hry. To by bylo něco, co by F1 manažeru dodalo šťávu.