Letošní sezóna Formule 1 je ve znamení nových pravidel a nových závodních monopostů. Na tyto změny samozřejmě musejí v britském studiu Codemasters reagoval, ale co dalšího si pro nás připraví?

Podle zprávy, s kterou se na serveru Xfire pochlubil známý insider Tom Henderson, se nedočkáme pokračování příběhové režimu Breaking Point. Vývojáři ho měli vynechat z důvodu nedostatku času, ale počítají s ním pro F1 2023. Náhradou u letošního ročníku F1 má být nový režim nazvaný F1 Life, jenž umožní nahlédnout do zákulisí života jezdců F1.

F1 Life je údajně koncipován jako hráčské centrum. V něm budete moci nakupovat a sbírat různé luxusní předměty, například drahé hodiny a značkové brýle. Tím hlavním ale bude sbírání supervozů. Ty nebudou pouze na okrasu, máte mít možnost s nimi závodit v singleplayeru i multiplayeru proti dalším hráčů.

K dispozici má být všech 23 tratí (nejspíš 22, protože Rusko bylo oficiálně vyřazeno organizací FIA). Na nich se budete moci prohánět ve formulích i ve výkonných automobilech. Jen ne dohromady.

Další potěšující zprávou od insidera je podpora cross-play a virtuální reality. Obojí zní velmi dobře, jen ještě nevíme, jaké VR platformy F1 2022 má zasáhnout. Pokud se vše potvrdí, osobně se na F1 2022 budu těšit, protože to vypadá, že Codemasters udělají další důležitý krok ve světě Formule 1. Kariéra samozřejmě zůstane a další módy mají být také přítomny.

Hraní napříč platformami má podporovat také letošní FIFA 23. O tom jsme informovali ve včerejším článku, kde se dočtete i o větší podpoře ženského fotbalu.