Příští týden vychází druhý díl akčního RPG titulu Elex od Piranha Bytes, který naváže na jedničku z podzimu 2017. Ta v přívalu větších a známějších her poněkud zapadla, i když nešlo o úplně špatné dobrodružství v novém postapokalyptickém sci-fi světě.

Fanoušci budou jako doma, zatímco novým hráčům s orientací pomůže dnešní čtyřminutový trailer. Ten se zaměřil na herní svět. Hlavní hrdina Jax má za úkol zachránit planetu Magalan před hrozbou přicházející z nebes. Aby však nebezpečí zastavil, bude muset sjednotit znepřátelené frakce. Těch je celkem pět.

Důležitou informací pro všechny je, že Jax začíná od nuly. Nemá k dispozici předešlé získané zkušenosti a schopnosti. Musíte mu pomoci je získat a zachránit planetu Magalan.

Vývojáři z Piranha Bytes lákají na velkou svobodu, budete mít možnost přidat se k jedné z několika frakcí, stejně tak se vzdát podpory některé strany. Svoboda bude také při výběru zbraní od holí po řetězové meče a nástrojů pro boj z dálky, včetně luků a střelných zbraní.

Rozhodnutí mají mít skutečný dopad na svět a zajímavé je, že bude možné zvolit cestu osamělého bojovníka. Důležitou součástí hry je jetpack, jenž lze časem vylepšovat, abyste se dostali dál a výš.

Elex 2 vyjde 1. 3. na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.