Fanoušci kouzelnického světa J. K. Rowlingové se mohou pomalu těšit na nová dobrodružství. Dle všeho je ve vývoji pokračování úspěšného akčního RPG titulu Hogwarts Legacy a brzy by mělo být oznámeno kostičkové dobrodružství.

S ohledem na úspěch Hogwarts Legacy by bylo divné, kdyby nevzniklo pokračování. To ještě nebylo oficiálně oznámeno. Nicméně studio Avalanche Software za poslední měsíce zveřejnilo další inzerát. V tomhle konkrétním hledá senior designéra postav, jenž se připojí k týmu odpovědnému za AAA titul na Unreal Enginu. Už dříve přitom bylo potvrzeno, že Hogwarts Legacy neobdrží žádné rozšíření.

Akčního RPG Hogwarts Legacy se během prvních tří měsíců prodalo 15 milionů kopií. Hra nejprve vyšla na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Později byla nabídnuta také hráčům na PlayStationu 4 a Xboxu One. Na verzi pro Nintendo Switch se stále čeká.

Dříve ale bude oznámeno nové kostičkové dobrodružství. Na instagramovém profilu Warner Brosu pro Jihoafrickou republiku se objevila upoutávka. Minifigurka Harryho Pottera ze stavebnice Lego byla obohacena o datum 25. 8. 2023 a o logo TT Games. Takže by k oznámení mělo dojít v rámci Gamescomu. Veletrh v Kolíně nad Rýnem se koná od 23. do 27. 8. Obrázek byl později smazán.

Podle starších informací od zdrojů VGC má být ve vývoji hra Lego Harry Potter ve stylu Lego Star Wars: The Skywalker Saga.

Poslední tituly Lego Harry Potter vyšly v éře konzole Xbox 360. Šlo o Lego Harry Potter Years 1-4 a Lego Harry Potter Years 5-7. Ty byly později spojeny do jedné kolekce a v roce 2016 portovány na PS4 a o dva roky později také na Xbox One a Switch.