Immortals: Fenyx Rising byla v roce 2020 zajímavá mytologická akční adventura, která připomínala úspěšnou Zeldu od Nintenda a Assassin's Creed. Zaujala zejména svým pestrobarevným světem a humorem. A i když měla repetitivní souboje, tak to byl svěží vítr od Ubisoftu.

Druhého dílu se ale nedočkáme, společnost dala přednost jiným projektům. Vývojářské týmy v Quebecu byly přerozděleny na jiné projekty a firma se zaměřuje na další rozvoj svých největších značek. S největší pravděpodobností tvůrci pomáhají s chystanými díly Assassin’s Creed.

Tyhle informace víme už zhruba měsíc. Server Axios nyní přišel s informacemi od svých anonymních zdrojů, které jsou obeznámeny s vývojem hry. Ty tvrdí, že cílem u pokračování Immortals: Fenyx Rising bylo vytvořit akční adventuru inspirovanou hrami Elden Ring od FromSoftware a The Legend of Zelda: The Wind Waker od Nintenda.

Obrázky z Immortals: Fenyx Rising

Děj se měl odehrávat na ostrovech inspirovaných Novým Zélandem, Tahiti, Havají a dalšími. Do všeho měli opět promlouvat bohové, tentokrát polynéští bohové, u kterých si hlavní hrdina snažil získat přízeň. V průběhu příběhu měl od nich získávat speciální živelné síly a schopnost měnit podobu. Tyto dovednosti měla odemykat tetování. O možnosti proměnit se v různá mýtická stvoření mluvil před časem insider Tom Henderson.

Titul se měl lišit od zbytku portfolia Ubisoftu. Místo klasické mapy naplněné značkami měli hráči sledovat vítr a zvěř, stejně tak se navigovat pomocí hvězd na obloze. Co by naopak fanoušky prvního dílu mohlo mrzet, kdyby hra vznikla, tak by bylo vynechání stylu vyprávění a změna grafiky na realističtější. Měli jsme dostat plastičtější příběh, v němž jsou důležité volby hráče. Také by nebyl kladen důraz na řešení hádanek.

Vývoj měl být zahájen v roce 2021 (krátce po vydání jedničky) a hlavní slovo měl tým v Ubisoft Quebec, jenž najal specialisty na toto téma. Vypadá to, že pokračování nevznikne kvůli rozsahu. První díl měl být vytvořen za pouhý rok, ovšem dvojka měla být většího rozsahu, což s malým týmem nebylo možné. Zbytek tvůrců se měl soustředit na Assassin's Creed Red. Možná jednoho dne se Ubisoft v této značce vrátí.