Už za pár dnů budou mít předplatitelé EA Play a Xbox Game Pass Ultimate možnost zahrát si plnou verzi Battlefieldu 2042. 7,7 milionu hráčů v uzavřené a veřejné betě dokládá, že o střílečku od DICE je velký zájem. Ten doprovází velká očekávání, která minimálně v testech nedokázali vývojáři úplně naplnit.

Kromě kvality zpracování, optimalizace a všemožných chyb má Battlefiled 2042 další problém. Vypadá to, že ve hře bude velmi málo zbraní. Jejich počet je o to zarážející ve srovnání s díly předchozími.

V Battlefieldu 2042 má být pouhých 22 zbraní rozdělených do několika kategorií, včetně útočných pušek a LMG. Hráči jsou pochopitelně zklamáni a poukazují na nedostatky, které jsou ještě větší ve srovnání s Apex Legends, konkurenčním Call of Duty a dalšími tituly. V Battlefieldu 5 bylo 30 primárních zbraní, které doplnily nejrůznější pistole, revolvery a zbraně pro boj zblízka v podobě armádního nože, sekyrky, krumpáče nebo lopaty.

Proč má Battlefield 2042 tak málo zbraní? Je možné, že DICE plánuje přidat další zbraně v aktualizacích, nebo se studio zaměřilo na vyváženost a účinnost každé zbraně. Na druhou stranu, v rámci speciálního režimu Portal se přidají další zbraně z předchozích dílů.

Bude vám vadit, když v Battlefieldu 2042 bude pouze 22 zbraní? Údaj zatím není oficiální. Přišel s ním uživatel Aaron Frogger, který se do hry dostal v předstihu.

Battlefield 2042 vychází 19. 11. 2021 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.