Už dlouho slýcháme nejrůznější spekulace týkající se komplexního masivně multiplayerového projektu ze světa Horizonu. Studio Guerrilla Games titul v letošním roce oficiálně potvrdilo a dle následných domněnek na něm může pracovat klidně i více než pět let. Cestu k úspěchu by mohlo usnadnit nové strategické partnerství vydavatelské společnosti Sony.

Japonský videoherní gigant oznámil uzavření spolupráce s jihokorejskou společností NCSoft, kterou lze považovat za zdatnou v oblasti MMO her. Do jejího portfolia lze zařadit například známá jména jako Lineage nebo Guild Wars.

Partnerství s NCSoft by mohlo zvýšit ambice Sony v oblasti live-service her nebo právě budoucích MMO projektů. Jak sama společnost uvedla v tiskové zprávě, spolupráce má zasáhnout do mnoha nejrůznějších oblastí v celosvětovém působení obou značek, včetně mobilního trhu. Že bychom se tedy v budoucnu dočkali nové multiplayerové hry pro chytré telefony a tablety?

Klíčové je pak také tvrzení Jima Ryana, generálního ředitele Sony Interactive Entertainment. Výrokem „Spolupráce se společností NCSoft je pokrokem v naší strategii rozšiřovat působnost systému PlayStation nejen na konzole, ale i na širší publikum“ dává jasně najevo, že by se mohlo partnerství významněji dotknout také příznivců hraní na počítači nebo i těch, kteří fandí zmíněnému mobilnímu odvětví herního průmyslu.

„Toto partnerství se SIE je začátkem našich snah o budování různých synergií s využitím klíčových kompetencí, technologických schopností a odborných znalostí obou společností,“ vyjádřil se Taekjin Kim, generální ředitel NCSoftu. „Našim divákům poskytneme nový a příjemný zážitek napříč žánry a regiony,“ dodal.

O uzavření spolupráce mezi Sony a NCSoft se hovořilo již v minulosti. Je to více než rok, co korejský portál MTN napsal, že Guerrilla Games a Sony pomáhá s vývojem MMORPG novinky z univerza Horizonu právě NCSoft.

Na začátku letošního roku uniklo video ze hry, která grafikou připomíná Fortnite, ale odehrává se ve světě podobném Horizonu.