V nizozemském studiu Guerrilla Games po Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West chystají třetí příběhové dobrodružství Aloy a zároveň vyvíjejí multiplayerový projekt zasazený do tohoto zajímavého světa (potvrzení tady). Přezdívá se mu Horizon Online a dle všeho to nebude žádná jednohubka, ale plnohodnotný titul.

Vyplývá to z LinkedIn profilu jednoho vývojáře. Ten uvádí, že jako online game director pracuje v Guerrilla Games na Horizon Online od února 2018, tedy 5 let a 7 měsíců. Tím pádem by představení projektu nemuselo být daleko, stejně tak jeho vydání. Předtím pracoval v Eidos Montréal na Marvel's Guardians of the Galaxy.

Podle neoficiálních informací mají v Guerrilla Games od samotného začátku v plánu vytvořit trilogii příběhu Aloy a samostatný online zážitek. Ten by se mohl podobat sérii Monster Hunter od Capcomu. Hráč si vytvoří vlastní postavu a bude bojovat se stroji. Ze získaných součástek si vyrobí nové zbraně a brnění.

Sony se dříve nechala slyšet, že její live service hry se zaměří na různorodé žánry a cílové skupiny hráčů. Velké online tituly mají přinést i své příběhy po vzoru úspěšných singleplayerových her PlayStationu. Možná přesně takový bude Horizon Online. Před časem uniklo video, které ukázalo multiplayerovou hru ve světě Horizon s grafikou podobnou Fortnite.