Už dříve se původně z multiplatformní hry Stellar Blade stala exkluzivita pro PlayStation 5. Nyní se ale dozvídáme, že studio Shift Up navázalo se Sony úzkou spolupráci a stalo se second-party týmem.

Shift Up zůstává nadále nezávislou firmou. Nejde tedy o vývojářský first-party tým spadající přímo pod PlayStation Studios (Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games...), ale ani o third-party. Stellar Blade lze de facto považovat za produkt PlayStationu, Sony na něj dohlíží a postará se o to, aby se akční RPG adventura stala celosvětovým hitem. Osobně bych očekával, že pokud bude mít Stellar Blade úspěch, tak Sony studio Shift Up koupí.

Když byla hra v roce 2019 oznámena, jmenovala se Project Eve a měla vyjít na PlayStation 4, Xbox One a PC. V září 2021 byl titul znovu představen, tentokrát pod názvem Stellar Blade a už jako exkluzivita PS5.

Stellar Blade láká na strhující akční příběhové dobrodružství, ve kterém zachráníte lidstvo před vyhynutím. Budoucnost lidstva balancuje na ostří nože. Země zpustošená podivnými tvory byla opuštěna a zbytky zdecimované lidské rasy uprchly do kolonie ve vesmíru.

„Po cestě z kolonie dorazí výsadkářka Eve na zpustošené zbytky naší planety s jasným úkolem: zachránit lidstvo tím, že získá Zemi zpět od NA:tive – zlovolné síly, která ji zdevastovala. Ale jak se Eve potýká s jednotlivými zástupci NA:tive, skládá dohromady záhady minulosti a zkoumá ruiny lidské civilizace, začíná si uvědomovat, že její poslání nebude zdaleka tak přímočaré. Ve skutečnosti není téměř nic tak, jak se zdá…“ uvádí tisková zpráva.

Stellar Blade mělo vyjít v letošním roce. Nyní se očekává někdy během roku 2024. Ve stejném roce se očekává Rise of the Ronin od Team Ninja, rovněž za podpory Sony pro PS5 a PC.