Japonské studio PlatinumGames se nebrání tomu, aby ho někdo koupil. Vývojáři série Bayonetta a Nier: Automata mají jednu podmínku, nový majitel musí zachovat jejich tvůrčí svobodu.

„Nejdůležitější je pro nás svoboda v tom, které hry chceme vytvářet. Podle toho, co jsem slyšel o nedávných dohodách, si nemyslím, že by se Microsoft chystal začít vnucovat Activisionu svůj názor. Nemyslím si, že to bude taková spolupráce. Myslím, že se budou vzájemně respektovat a Activision bude pokračovat v tom, co umí nejlépe. I pro nás je to nejdůležitější. Takže nic předem neodmítám, pokud je respektována naše svoboda,“ vysvětlil generální ředitel Atsushi Inaba v rozhovoru pro VGC.

Jak víme, Microsoft chce zaujmout japonské hráče a už dlouho se poohlíží po tamním studiu, které by přidal mezi své týmy v rámci Xbox Game Studios. Třeba to v budoucnu bude právě PlatinumGames, které stojí také za The Wonderful 101, Vanquish, Astral Chain, Metal Gear Rising a Star Fox Zero.

Připomeňme, že v roce 2020 do PlatinumGames investovala čínská společnost Tencent. To ale nepředstavuje překážku v případě akvizice. Stejné to bylo u Activisionu Blizzard, které hodlá Microsoft koupit za téměř 70 miliard dolarů.