Tak přece jen CD Projekt RED do konce letošního roku uvede na trh kompletní edici akčního RPG hitu Cyberpunk 2077. Edice byla pod názvem Cyberpunk 2077 Ultimate Edition dříve zmíněna zahraničními obchody.

Polské studio začne Cyberpunk 2077 Ultimate Edition prodávat od 5. 12. 2023 ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Dostupná bude digitálně i fyzicky.

Kromě původní hry se všemi aktualizacemi, včetně důležitého updatu 2.0, obsahuje špionážně-thrillerové příběhové rozšíření Phantom Liberty. Samozřejmostí jsou české titulky.

Fyzická Ultimate Edition zahrne ještě tištěnou sadu samolepek a přístup k digitálním bonusům My Rewards. Do rozebrání zásob bude ještě bandana, tištěný fan plakát a pět tištěných litografií.

Hra a Phantom Liberty bude na disku pouze na Xboxu Series X/S. V krabičce na PS5 je na disku jen hra a příběhový dodatek je nutné stáhnout. PC verze je celá digitálně. Informace upřesnil Marcin Momot, vedoucí komunity v CD Projektu RED. Už ale neprozradil, proč se takhle rozhodli.

„Rozšíření Cyberpunku 2077: Phantom Liberty působí sebejistě a dokazuje to hned několika skvělými nápady, které rozšiřují pevné základy původní hry. Nabízí doplňující příběh plný konspirace, zvratů a zapamatovatelných postav. Obzvlášť po aktualizaci 2.0, ale především s rozšířením Phantom Liberty, se nemáme problém nadále hádat o tom, že Cyberpunk 2077 patří k nejlepším hrám současné generace,“ napsali jsme ve verdiktu naší recenze.

CD Projekt RED dříve potvrdil, že aktualizace 2.0 a Phantom Liberty jsou posledním velkým obohacením Cyberpunku 2077. Tým se totiž přesunul na začátek nové trilogie Zaklínače a také se pomalu pracuje na novém Cyberpunku. Všechny nové projekty této společnosti využijí moderní Unreal Engine 5.

Nový Cyberpunk známý pod kódovým názvem Project Orion se nachází na začátku, je ve fázi konceptu a předprodukce. Dohlíží na něj velmi malý tým složený ze zkušených lidí. Mezi nimi jsou Gabe Amatangelo (režisér Cyberpunku 2077), Igor Sarzynski (režisér příběhu) a Sarah Gruemmer (expertka na úkoly). Více jsme napsali zde.

Připomeňme, že Cyberpunk 2077 prodal více než 25 milionů kusů a Phantom Liberty se za první týden prodalo přes 3 miliony kusů. Hru můžete koupit například na CZC.cz, kde bude brzy i Ultimate Edition.