S vydáním aktualizace 2.0 a příběhového rozšíření Phantom Liberty se vývojářům podařilo napravit si reputaci a dostat Cyberpunk 2077 mezi velmi kladně hodnocené hry na Steamu. O kyberpunkové akční dobrodružství je mezi hráči velký zájem, ale ani tento úspěch nezmění plány polského CD Projektu RED.

„Verze 2.0 a Phantom Liberty jsou poslední velké aktualizace,“ prohlásil šéf vývoje Gabe Amatangelo v rozhovoru se serverem PC Gamer. Tím potvrdil konec podpory, tedy kromě drobných patchů s opravou chyb a problémů.

Velká část lidí, která pracovala na Cyberpunku 2077, se přesunula na Zaklínače. Na začátku nové trilogie fantasy RPG pracovalo už 260 vývojářů. Nyní se k nim připojila velká část z 300členného týmu Phantom Liberty. Nový Zaklínač poběží na Unreal Enginu 5, který CD Projekt RED pro své budoucí projekty vyměnil za interní REDengine. To je také důvod, proč už Cyberpunk 2077 nedostane žádný obsah. Jeho pokračování vzniká pod označením Project Orion v americkém Bostonu, kde polská společnost dává dohromady nový tým pod vedením Paweła Saska, který byl hlavním quest designérem Zaklínače 3 a Cyberpunku 2077, později se stal quest directorem Cyberpunku 2077. S ohledem na to očekáváme dlouhé čekání na první informace, natož na vydání hry.

Kromě těchto dvou velkých projektů můžeme od CD Projektu RED očekávat ještě úplně novou značku, o které ale nic nevíme. Plnohodnotný remake Zaklínače pak mají na starost tvůrci Seven: The Days Long Gone ze studia Fool's Theory, kteří lákají na otevřený svět, a potom je tady problematický zaklínačský projekt Sirius od amerického studia The Molasses Flood.