Dobré ráno. Velikost next-gen her roste, náznak nového God of War už před rokem, první epizoda Life is Strange 2 zdarma, Godfall je dokončen a Assassin's Creed Valhalla nabídne něco z Robina Hooda.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Marvel's Spider-Man: Miles Morales si na PS5 ukousne 50 GB volného místa, zatímco Ultimate Edition vyžaduje 105 GB - obsahuje totiž remasterovanou verzi Marvel's Spider-Man. Remake Demon's Souls si ukrojí dalších 66 GB.

- Hry na Xboxu Series S budou na disku zabírat až o 30 % méně místa než verze pro Xbox Series X. Rozdíl bude kvůli balíčku textur ve vysoké kvalitě, který využije právě výkonnější Series X.

- Pozorní fanoušci God of War si mohli již v minulém roce všimnout příspěvku Coryho Barloga, ve kterém byl uveden Ragnarok, respektive Ragnarok is coming, tedy varování, které bylo minulý týden v teaseru na nové God of War. Jak vidno, Krata čeká masivní válka mezi severskými bohy a obry pod velením Lokiho.

- Pokud jste ještě nehráli, tak na PC, PS4 a Xboxu One najdete zdarma první epizodu adventury Life is Strange 2, která se zaměřuje na cestu bratrů z USA do Mexika. První epizoda původně vyšla téměř před dvěma lety.

- Začíná nová etapa No Man’s Sky. V průběhu tohoto týdne vyjde nová aktualizace. Jmenuje se Origins a je "dalším malým krokem na delší cestě". Jinými slovy, vesmírné dobrodružství od Hello Games čeká další a další obsah. Podrobnosti se teprve dozvíme.

- Godfall je hotov. Hra pro PC a PS5 obdržela status gold, vývoj je dokončen a nic nebrání tomu, aby titul od Counterplay Games a Gearbox Publishing vyšel 12. 11. Současně jde o první hru pro PS5, která byla oficiálně dokončena. PS5 verze bude za 70 dolarů, tedy 80 euro stejně jako first-party tituly od Sony.

- Ubisoft potvrdil datum vydání pro PS5 verze Assassin's Creed Valhalla a Watch Dogs Legion. Do Anglie s vikingem Eivorem se podíváme od 12. 11. letošního roku, tedy v den spuštění konzole v USA a dva dny po vydání hry na současnou generaci konzolí a Xbox Series X a Series S. Londýn po brexitu ve Watch Dogs Legion nás zase čeká 24. 11. na PS5, 10. 11. na Series X a Series S a 29. 10. na PC, PS4 a Xbox One.

- First-person akce Ghostrunner, která je zasazena do kyberpunkového světa, vyjde 27. 10. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. 29. 9. navíc na Steam dorazí aktualizované bezplatné demo.

Přečtěte si také: Xbox Series X/S verzi Black Myth: Wukong trápí problém, který je i na PS5

- Společnost Bandai Namco Entertainment Europe oznámila akvizici kanadského studia Reflector Entertainment, které nedávno představilo zajímavou adventuru Unknown 9: Awakening. Ta vás vezme do ulic Koltaky v Indii, kde v kůži malé Haroony budete objevovat její speciální a nadpřirozené schopnosti, kterým sama moc nerozumí. Navíc je pronásledována vizemi své vlastní smrti. Její lektorka jí nakonec pomůže najít cestu do tajemné skryté dimenze The Fold kde může pochopit sama sebe.

- Datum vydání zná také psychologický thriller Twin Mirror. Novinka od tvůrců Life is Strange a Tell Me Why ze studia Dontnod vyjde 1. 12. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. Hrát budete za investigativního novináře Samuela Higgse, který má rozdvojenou osobnost a vrací se do rodného města, aby se zúčastnil pohřbu svého nejstaršího přátele a uctil jeho památku. Záhy po příjezdu ale ve městě dojde k podivným událostem, jejichž původ se Sam pokusí vypátrat.

- O víkendu vyšla velká opravná aktualizace verze 1.3.0, která se v Marvel's Avengers zaměřuje na přibližně 1000 problémů hry. Má jít o menší i větší chyby, uvádí Crystal Dynamics.

- Český nezávislý horror Someday You’ll Return se původně prodával za 26,99 euro. Nyní na Steamu stojí 16,79 euro. CBE software se rozhodli natrvalo zlevnit svůj příběhový psychologický horor, ve kterém otec zoufale hledá dceru uprostřed českomoravských lesů.

- Darby McDevitt, kreativní ředitel Assassin's Creed Valhalla, potěšil fanoušky Robina Hooda. Ve vikingském akčním dobrodružství nebude chybět Sherwoodský les. Samotného Hooda ale čekat nemůžeme z důvodu časového období, ale nejspíš si na Robina Hooda budeme moci v Sherwoodském lese hrát.

To je z dnešního Stručně vše. Přeji vám krásné ráno, dopoledne nebo odpoledne, v závislosti na tom, kdy článek čtete, a budu se těšit u dalších našich článků. Mezitím mi můžete napsat, jak jste trávili víkend. Já vypadl od monitoru do přírody a po večerech dohrál příběh Marvel's Avengers a vztekal se u Tony Hawk ́s Pro Skater 1+2.