Vývojáři ze studia Gearbox Software se rozhodli nám trochu zkrátit čekání na Tiny Tina’s Wonderlands a poodhalili něco málo o celém ztřeštěném světě na hrací desce. Krom nových dvou tříd, ze kterých si budete moci vytvořit svou vlastní postavu, neseme nové informace o nových prostředí, které ve hře najdeme.

NOVÉ TŘÍDY

Jakožto tvůrce svého osudu je čistě na vás, zda se stanete bojovníkem, čarodějem, střelcem nebo čím vlastně chcete. Ačkoli stále není jasné, kolik tříd existuje, tak krom Stabbomancera a Brr-Zerkera se dočkáme Spellshota a Clawbringera. Tímhle výběrem se ale nezpečetí možnost vašeho stylu boje, ten se bude postupně měnit podle toho, jaký unikátní postup zvolíte skrze strom dovedností.

Spellshot je v podstatě čaroděj vyvolávající velké množství zaklínadel, střílí na vše, co se pohne a aby toho neuměl málo, dokáže jakoukoli živou nepříjemnost proměnit v něco méně neškodného. Jejich zbraně nejsou pouhé nástroje na zabíjení. Trénují se a proplétají své náčiní kouzly tak moc, až se samotná zbraň stává součástí jejich magické vůle.

Clawbringer pochází z hrdinského řádu, který se snaží vnést hrdinství do zemí, které jsou plné magie. S obrovskou silou máchá mocným kladivem a sesílá na své nepřátele blesky a plameny. Navíc každý takový hrdina musí mít po svém boku věrného a obávaného společníka, wyvernského dráčka, který svou aurou posiluje celou družinu.

ZAJÍMAVÁ PROSTŘEDÍ

Kam se na této hrací desce vrtnete, tam zakopnete o nějakou podivnost. Každý les, kout i roh nabídne jedinečný příběh, obrovské vedlejší mise a unikátní nepřátele.

Weepwild Dankness odradil nejednoho člověka už jen pohledem a ti, co se sem odvážili vkročit, tak nejen že několikrát zakopli o šílené množství kořenů a narazili na divné houby, ale nejspíš nepřežili nebezpečné výpary, které jsou na každém kroku. Pokud chcete radu, tak se od tohoto místa držte dál a pokud nemůžete... mějte oči otevřené dokořán, ale vše ostatní radši zavřete, než budete stejně barevní jako ty divné mrkající fialové houby. Možná se tváří roztomile, ale jediné, na co myslí, je, jak nepřítele roztrhat na cáry. Nejen, že pod kloboukem schovávají celou řadu ostrých zoubků, ale lesní společenství je schopno na vás poslat armádu těchto příšer.

Fearamid se hemží oživlými kostlivci, nemrtvými a mnoha dalších děsivých monster. Vzduch, který je tížen zoufalstvím a beznadějí, vámi prostoupí a zasadí do srdce jen čiré šílenství. Žádnému dobrodruhovi není radno sem vstupovat bez řádné přípravy.

Mount Craw je domovem různých potvor, kde se to v podzemí hemží malými, otravnými, hlučnými gobliny (ti jsou samotní slabí jako moucha, ale ve větším počtu dokážou nadělat paseku) a obrovskými tyranizujícími trolly, kteří neminou možnost někoho zmlátit, ať už pěstmi nebo kouzly. Ne však každý je zde se svou prací spokojený a v hloubi této gobtropole se pomalu, ale jistě tvoří revoluce.

HERNÍ MECHANIKY

Do tohoto dobrodružství se samozřejmě nemusíte pouštět na vlastní pěst. Přizvat si můžete až tři další hráče a společně tak zachránit království. Ale pozor, čím víc vás bude, tím víc vás hra bude zásobovat počtem nepřátel a stěžovat tak průchod hrou. Při spuštění nové hry pak dostanete možnost nastavit si úlovek a úroveň nepřátel.

Zbraní se po celém světě nachází obrovské množství, ty jsou různě poskládané ze všech možných a nemožných součástek, avšak stále patří do jedné ze šesti základních kategorií.

Se všemi druhy útoků, zbraní a kouzel je možno rozdávat až pět elementárních typů útoků: Oheň, mráz, blesk, jed a temná magie. Podle toho, jakou barvu bude mít nepřítel, dokážete určit jaký druh útoku bude proti němu to nejlepší.

Pokud jste si mysleli, že brnění vás ochrání, tak dobře, ale i tak se snažte co nejrychleji najít wardy. Ty vám poskytnou ochranou magii a ochrání tak všechny holé části, které byste na vašem hrdinovi našli. Samozřejmě to není jediná věc, která poskytne nějaký ten bonus navíc. K dispozici jsou i amulety a talismany, které nabídnou speciální efekty jak pro vás, tak i vaše společníky

Hry se dočkáme 25. 3. 2022 na PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a PC.