Dobré ráno. Analytici očekávají úspěch Cyberpunku 2077 na úrovni GTA V a Red Dead Redemption 2. God of War bude vylepšeno pro PS5. Immortals Fenyx Rising hlásí hotovo.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Internetem se šíří obavy, že CD Projekt RED musel vystřihnout část obsahu z Cyberpunku 2077. Vedoucí designér Miles Tost všechny uklidňuje. Sice přiznává, že k odstranění určitého obsahu během dlouhého vývoje došlo, ale jde o normální proces, který provází většinu AAA titulů a nevyhnul se ani Zaklínači 3. Postupně ale hru vylepšují a ladí. Jednoduše řečeno, to, co zní skvěle na papíře se nakonec muže ukázat jako nefunkční ve hře.

- God of War z roku 2018 bude mít na PlayStationu 5 speciální Favor Performance režim s možností hrát při 60 snímcích za sekundu. Studio Sony Santa Monica potvrdilo také přenos uložených pozic z PS4, včetně New Game Plus módu. Na PS4 se hra zaměřila na 30fps, zatímco na PS 4Pro bylo možné dosáhnout až 60fps, ovšem bylo to jen při horší kvalitě grafiky.

- Immortals Fenyx Rising hlásí hotovo. Studio stojící za Assassin's Creed Odyssey dokončilo vývoj a my se na záchranu řeckých bohů budeme moci vypravit 3. 12. ve verzích pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Ve hře budou české titulky.

- Kdy bude možné předběžné stažení digitálních kopií Watch Dogs Legion? Na Ubisoft Connect je PC verzi možné stáhnout od včerejšího dne, stejně tak pro Xbox One. PS4 verze se přidala dnes minutu po půlnoci. Hrát budete moci od 29. 10. 2020, hned minutu po půlnoci.

- Žádná změna ve Velké Británii. I za minulý týden se nejlépe prodávala FIFA 21. Následuje Animal Crossing: New Horizons, Minecraft ve verzi pro Switch, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario 3D All-Stars, Ring Fit Adventure, Minecraft Dungeon, Crash Bandicoot 4: It's About Time, GTA V a Marvel's Avengers.

- Sony hledá talenty do svého nedávno založeného malajského first-party studia. Mimo jiné se hledá filmový a in-game animátor, který bude pracovat na jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek PlayStation. Malajské studio má pomáhat různým týmům Sony z celého světa, včetně Insomniac Games, Naughty Dog a Guerrilla Games. Mnozí věří, že tým má za úkol pomáhat neoznámenému studiu PlayStation v San Diegu, který má vytvářet nové dobrodružství Uncharted. Stejně tak ale může jít o nové God of War od Sony Santa Monica nebo Horizon Forbidden West od Guerrilla Games.

- Na oficiálním blogu PlayStationu si můžete prohlédnout krásné scenérie a hrdiny feudálního Japonska z Ghost of Tsushima. Jde o koncepty z vývoje akční adventury od studia Sucker Punch Productions.

- Xbox Game Pass čeká 14 nových her. Předplatné Microsoftu se rozšíří o zajímavé nezávislé kousky. Zahrát si budete moci například Day of the Tentacle Remastered, Full Throttle Remastered, Grim Fandango Remastered, Comanche nebo Celeste. Tady všechny hry a datum jejich přidání do Xbox Game Passu:

  • Carto (Xbox a PC) ID@Xbox – 27.10
  • Day of the Tentacle Remastered (Xbox a PC) – 29.10
  • Five Nights at Freddy’s (Xbox, PC a Android) ID@Xbox – 29.10
  • Full Throttle Remastered (Xbox a PC) – 29.10
  • Grim Fandango Remastered (Xbox a PC) – 29.10
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds (Android) ID@Xbox – 29.10
  • ScourgeBringer (Android) ID@Xbox – 29.10
  • Unruly Heroes (Xbox, PC a Android) ID@Xbox – 29.10
  • Celeste (Xbox, PC a Android) ID@Xbox – 05.11
  • Comanche (PC) – 05.11
  • Deep Rock Galactic (Xbox, PC a Android) ID@Xbox – 05.11
  • Eastshade (Xbox, PC a Android) ID@Xbox – 05.11
  • Knights and Bikes (Xbox a PC) ID@Xbox – 05.11
  • Ark: Survival Evolved: Explorer’s Edition (Xbox, PC a Android) ID@Xbox – 17.11
Přečtěte si také: Hry od Ubisoftu: Bezplatné vylepšení a využití nové generace konzolí

- Do konce měsíce Xbox Game Pass opustí tituly After Party (Xbox), LEGO Star Wars III (Xbox), Rise & Shine (Xbox), Tacoma (Xbox a PC), The Lord of the Rings: Adventure Card Game (Xbox a PC) a The Red Strings Club (PC).

- Bude Cyberpunk 2077 úspěšný podobně jako Grand Theft Auto V? Dvanáct analytických společností, které se zúčastnily průzkumu PAP Biznes, předpovídá, že projektu polského studia se za rok od premiéry prodá 27 až 35,3 milionu kopií. Celkové prodeje do pěti let mají dosáhnout dokonce na 74,5 milionu kusů. Velká část se má prodat do konce letošního roku, až 21,15 milionu kusů, což má CD Projektu RED přinést čistý zisk ve výši 2,16 miliardy zlotých.

- 29. 10. bude pro PS4 Pro a Xbox One X verze PUBG dostupný speciální Framerate Priority mód, ve kterém budete hrát tuhle battle royale akci v rozlišení 1920 x 1080 při 60 snímcích za sekundu. Vývojáři připravují také kompatibilitu pro novou generaci konzolí, kde bude možné hrát při 60 snímcích na PS5 a Xbox Series X, zatímco na Xbox Series S to bude 30fps, stejně jako na Xbox One S. V budoucnu chtějí vyšší framerate nabídnout i na Series S.

- Skater XL čeká koncem roku nový obsah, ale v současné době o něm nic nevíme. Pravděpodobně půjde o nové komunitní výtvory i oficiální novinky přímo od vývojářů z Easy Day Studios.

- Sony Interactive Entertainment si v Evropě zaregistrovala ochranou známku pro Soho Engine. Pokud vám název přijde povědomý, tak Soho se jmenoval londýnský vývojový tým, který má na kontě The Getaway pro PS2, což byla současně poslední hra tohoto studia. V roce 2002 byly zbytky týmu sloučeny s SCEE Camden. Ti už také ale neexistují, dnes je známe pod jménem SIE London Studio. Je těžké nyní říct, co Soho Engine je a k čemu slouží.

- Rockstar v komentářích pod svými videi na kanálu Rockstar Games dle všeho cenzuruje slovo GTA 6. Komentář se slovem GTA 6 je viditelný pouze pro autora, zatímco komentář bez GTA 6 se zveřejní okamžitě, stejně tak komentáře s GTA VI. Cenzura hráče překvapila a ti začali hledat jiné možnosti a experimentovali, v komentářích píšou například GTA √36 nebo GTA 10-4. Některým se ale filtr povedlo obejít.

- 4. 11. začíná sedmá sezóna v Apex Legends pro PC, PS4 a Xbox One. Sezóna se jmenuje Ascension a Respawn lákají na novou legendu nazvanou Horizon a mapu Olympus.