Dobré odpoledne. Tvůrce první PlayStation konzole se zajímá o robotiku. Sega slaví 60. výročí a rozdává Sonica. Jak se jmenuje Doom Guy? Čekání na singleplayer Star Citizen pokračuje.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ken Kutaragi, tvůrce první PlayStation konzole (Sony opustil v roce 2007, rok po uvedení PS3 na trh), touží po vytvoření nového stroje. Nejde ale o konzoli. Kutaragi přešel z videoher k robotům a jeho cílem je pomáhat lidem v továrnách. Snaží se o zvýšení automatizace, aby ochránil pracovníky v nelehkých dobách, jako je nyní celosvětová pandemie nového koronaviru. Kutaragi chce vytvořit novou technologii autonomního řízení a robotiky, včetně ramene, které dokáže vybírat předměty pomocí kamery.

- Sega slaví 60. výročí. Při té příležitosti pořádá na Steamu výprodej svých her a zdarma rozdává Sonic The Hedgehog 2, zatímco Sonic Mania prodává za 4,99 eur, Two Point Hospital za 10,49 eur a Bayonettu za 4,99 eur.

- Teamkill Media zveřejnili teaser trailer na kosmický horor Quantum Error. Ve videu slyšíme znepokojivý hlas, který vítá hlavního hrdinu Jacoba.

- Devil May Cry V Special Edition se na PlayStationu 5 načte za pouhé čtyři sekundy, zatímco na PS4 trvá načtení 22 sekund.

- Na Steamu se za minulý týden nejvíce prodával RPG titul Baldur's Gate 3, který je v předběžném přístupu. Stejně je na tom horor Phasmophobia, zatímco třetí místo obsadil Among Us. Následuje Valve Index VR Kit, Star Wars: Squadrons, Cyberpunk 2077 (v předobjednávce), Fall Guys, FIFA 21, Hades a Red Dead Redemption 2.

- Nečekaný hit Among Us překvapil nejen hráče, ale i své vlastní vývojáře. Než se v důsledku náporu hráčů dočkáme nových map, novinek a velkých aktualizací, budeme si muset počkat. Do té doby ale přeci jenom máme něco nového. V rámci beta aktualizace si můžeme vyzkoušet dvě zajímavá nastavení pro zápasy. Jednak možnost anonymního hlasování, aby nikdo nevěděl, kdo pro koho hlasoval; jednak skrytí „task baru“. Celkový počet splněných úkolů (tzv. tasků) tak nyní může být vidět vždy, pouze při meetingu nebo rovnou nikdy. Také byla přidána podpora pro barvoslepé, kdy dráty v úkolu mají nyní své vlastní tvary. Mimochodem, Among Us často hrajeme na našem Discordu, tak se určitě nezapomeňte občas přidat.

Přečtěte si také: Grand Theft Auto VI ze skutečného života

- Tým RevTeam se pochlubil novými screenshoty z připravovaného fanouškovského remasteru Grand Theft Auto: Vice City. Projekt je vytvářen na enginu RAGE ze čtvrtého GTA a nabídne hráčům dobrodružství Tommyho ve Vice City s lepší grafikou. Do konce roku máme vidět dvě videa a dojít má také na demo. GTA: Vice City 2 má obsahovat všechny původní mise, zbraně a postavy.

- Spider-Man: Miles Morales pro PlayStation 5 a PlayStation 4 je hotov. Hra vyjde 12. 11. letošního roku, ujistilo studio Insomniac Games na Twitteru.

- Až bude, tak bude. To je odpověď studia Cloud Imperium na singleplayerový mód Squadron 42 pro Star Citizen. Ambiciózní vesmírný simulátor Chrise Robertse je ve vývoji dlouhých 8 let a od fanoušků získal více než 300 milionů dolarů. Squadron 42 měl původníěvyjít v roce 2016, poté v roce 2017. Nyní Roberts vzkazuje, že není ochoten dělat kompromisy.

- Na PS4 a Xbox One verze Song of Horror si musíme počkat. Byly odloženy na první čtvrtletí příštího roku.

- Od 13. 10. do 3. 11. se v Overwatch koná tradiční halloweenský event. Halloween Terror 2020 přinese do hry tematicky laděné skiny, spreje a další kosmetické předměty. Událost by měla začít přibližně v osm večer našeho času.

- Ray tracing bude do PC a next-gen verzích Dead by Daylight přidán později. Produktový manažer Joris Four si je jist, že díky ray-tracingu se hráči více ponoří do hry, ale jeho implementace na PS5, Xbox Series X/S a PC bude později. Na Xboxu Series S Dead by Daylight poběží v rozlišení 1080p, které může být v budoucnu zvýšeno na 1440p. Na PS5 zase nebudou hned podporovány funkce ovladače DualSense (haptická odezva a adaptivní spouště).

- The Outer Worlds se blíží na Steamu. Před rokem hra vyšla na Epic Games Store a od 23. 10. se bude prodávat na platformě od Valve.

Přečtěte si také: Vývojáři Star Wars: Squadrons nemají v plánu přidávat do hry další obsah

- Aktualizace zrychlila načítání hry Wasteland 3 na počítačích až o 60 procent. Na testovaném PC se hra načetla za 13 sekund místo předchozích 38 sekund. Na konzolích bylo načtení zkráceno o 25 procent.

- V EA Motive místo dodatečného obsahu do Star Wars: Squadrons pracují na několika neoznámených projektech. Chtějí přijít s inovacemi a testují mnoho nápadů, uvedl Patrick Klaus z EA Motive.

- O víkendu oslavil Doom 2 své 26. výročí. John Romero se rozhodl odpovědět fanouškům na otázky. Jedním z nich bylo, jak se vlastně Doom Guy jmenuje. Teorie zmiňují, že by mohlo jít o B.J. Blazkowicze ze série Wolfenstein. Romero vzkázal, že Doom Guy se jmenuje Doom Guy. Znamená to, že Doom je křestní jméno a Guy příjmení? To nevíme.