Je to sotva týden, co zásluhou Amazonu unikly první konkrétní detaily o projektu New Tales from the Borderlands, který připravuje studio Gearbox Software jakožto volné pokračování kriticky úspěšné epizodické adventury Tales from the Borderlands od Telltale Games. Při úniku jsme se přitom dozvěděli, že můžeme dát sbohem hraní za protagonisty série, která vycházela v letech 2014 a 2015, a přivítat tři nové hrdiny.

Anu, Octavio Fran jsou popisováni jako nešťastníci, kteří zažívají ve válkou roztrhaném městě Promethea svůj nejhorší den. Přesto je ale čeká snaha změnit a možná zachránit svět a postavit se nelítostným korporátním vládcům. Při hraní se postavíme planetární invazi, zlověstnému monstru z Vaultu i chladnokrevnému kapitalismu. Opět má záležet na našich volbách, díky nimž se bude příběh o pěti částech odvíjet různými způsoby.

Podle slov tvůrců, mezi něž patří i tým z Gearbox Software Quebec, potkáme nové i známé tváře a dostaneme možnost rozhodnout o osudu čerstvých hrdinů a konci celého příběhu, ať už na něm čeká úspěch či selhání. Tohle všechno pak potvrdil nový trailer, který si odbyl premiéru na letošním Gamescomu.

Trailer také potvrdil, že se New Tales from the Borderlands dočkáme už 21. října/októbra 2022 ve verzi pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One a Switch. Dobrou zprávou je, že PC hráči si budou moci vybrat mezi Steamem a Epic Games Store, přičemž pozorní fanoušci si ve videu mohou všimnout i jedné konkrétní staré známé tváře.

Protože se ale nacházíme v roce 2022 a protože v Gearboxu a 2K Games si zjevně nemůžou pomoci, za předobjednávku New Tales from the Borderlands dostanete balíček Adventure Capital Pack, zahrnující různé kosmetické předměty pro hratelné hrdiny , in-game sběratelský předmět FL4K Vaultlander a 10,000 jednotek herní měny.

Ano, přestože by nás měla opět čekat narativní adventura, z nějakého důvodu v ní prostě musí být herní měna, které budou mít více ti hráči, kteří si hru předobjednají. Inu, pokud se díky tomu bude Randymu Pitchfordovi spát lépe, jakmile zase ztratí nějakou flashku s citlivými a/nebo kompromitujícími daty z vedení Gearboxu, tak se nejspíš nedá nic dělat. Alespoň že dražší Deluxe edice, která vás vyjde na 49,99 euro (základní verze stojí 39,99 euro) nabídne kromě přístupu k New Tales from the Borderlands pouze originální Tales from the Borderlands.