CD Projekt RED zahájil důležitou a dlouho avizovanou etapu, v polském studiu začali současně vyvíjet dvě hry ze segmentu AAA. Jednou z nich je dříve potvrzený nový Zaklínač. Za tu druhou dle všeho považují podporu Cyberpunku 2077, včetně expanze Phantom Liberty.

Co je ale teď nejdůležitější, tak je chystaná next-gen verze titulu Zaklínač 3: Divoký hon. Ta dorazí ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku (mezi říjnem a prosincem) pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, nadále platí, že zdarma pro majitele hry.

Další velkou událostí CD Projektu RED je animovaný seriál Cyberpunk: Edgerunners, jenž má na Netflixu premiéru již 13. 9. 2022. Mimochodem, bude mít český dabing.

Dozvěděli jsme se také o finančních výsledcích. V prvních šesti měsících roku 2022 dosáhly příjmy CD Projektu na 378 milionů zlotých, zatímco zisk je 114 milionů zlotých, což je o 8 % lepší než výsledek v loňském roce za stejné období. Přesto tržby v první polovině roku jsou o 20 % nižší než před rokem. Zisk rostl díky nižším nákladům, včetně těch spojených s vydáním Cyberpunku 2077. Bohužel jsme se nedozvěděli, jak na tom jsou prodeje Cyberpunku 2077. Platí tak přes 18 milionů prodaných kopií z dubna 2022.

Většina zaměstnanců nyní pracuje na včera představeném příběhovém rozšíření Cyberpunk 2077: Phantom Liberty (a podpoře hry samotné) a dalším Zaklínači, který je vyvíjen v Unreal Enginu 5. Tady se hodí zmínit ještě jednu věc: Phantom Liberty je první a poslední rozšíření Cyberpunku 2077, takže autoři změnili plány, když původně uváděli tři větší expanze po vzoru Zaklínače 3. Pravděpodobně v tom sehrál roli stav hry při vydání a nižší prodeje, než se očekávalo.

CD Projekt zaměstnává 1 236 lidí, o 40 více než tomu bylo k 31. 12. 2021. Tady je ale nutné poznamenat, že společnost mírně snížila počet zaměstnanců GOG.com a nabrala více lidí do zbývajících divizí.