CD Projekt RED právě představil slibované příběhové rozšíření Cyberpunku 2077. Jmenuje se Cyberpunk 2077: Phantom Liberty a vyjde v roce 2023 výhradně na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Google Stadia. Polské studio po problémech s PS4 a Xboxem One vynechává předchozí generaci konzolí.

„Já, V, slavnostně přísahám, že budu věrně sloužit novým Spojeným státům americkým,“ dočteme se v popisku teaser traileru. Později bylo potvrzeno, že opět budeme hrát za V a teaser jasně naznačuje, že se vrátí i herec Keanu Reeves jako Johnny Silverhand. Což potvrdil i sám herec v krátké zprávě pro fanoušky, která byla součástí přímého přenosu CD Projektu RED. Autoři každopádně popisují Phantom Liberty jako špionážně thrillerové rozšíření, které se odehrává ve zcela nové čtvrti Night City. V a Johnnyho Silverhanda tak podle očekávání doplní nové postavy.

PATCH 1.6 A KONEC PODPORY PS4 A XBOXU ONE

V návaznosti na absenci PS4 a Xbox One verzí Cyberpunk 2077: Phantom Liberty tvůrci potvrdili, že dnešní patch 1.6 je poslední aktualizací pro starou generaci konzolí. Pokud tedy nebudeme počítat možné updaty ohledně oprav chyb a zlepšení optimalizace.

Patch je plný tematických věcí z Edgerunners. Oficiální seznam změn, které přichází s patchem 1.6, láká pouze na nová tajemství, výbavu a odpovídající rozšíření fotografického režimu, podle všeho byl ale Cyberpunk 2077 rozšířen o další úkol, novou bundu, kterou nosí hlavní hrdina seriálu David Martines, a také novou zbraň, která se v seriálu objeví.

Hráče může rovněž potěšit funkce šatníku. Jedná se v podstatě o funkci transmogu, která vám umožní upravit vzhled oblečení při zachování statistik zvolených kusů výbavy. Rozparovači vám nyní také budou moci kdykoli v průběhu hry změnit podobu obličeje a těla, zatímco kšeftaři vám mohou nabídnout tři nové zakázky.

Při jejich plnění i jinde ve hře pak lze získat šest nových palných zbraní - pistoli Kappa, samopal Senkoh LX, pušku Hypercritical Iconic, brokovnici VST-37, lehký kulomet MA70 HB a útočnou pušku Kyubi - a pět zbraní pro boj zblízka. Ty zahrnují kousky v angličtině zvané Neurotoxin Knife (s ikonickou variantou Blue Fang), Punknife (s ikonickou variantou Headhunter), Claw (sekera), Razor (mačeta) a Cut-O-Matic (řetězový meč). Fanoušky pak může těšit fakt, že kocour Žužla (Nibbles) se nyní může objevit i ve fotografickém režimu, pokud jste ho už dostali do bytu.

A kdybyste se náhodou nudili, tak si můžete zahrát minihru v podobě arkádového endless runneru Roach Race, který je založen na Klepně ze Zaklínače 3. Automaty s touto hrou, které byly dosud pouze kosmetickou dekorací, najdete různě po městech i v několika bytech V a Roach Race bude brzy k dispozici také samostatně zdarma v Google Play a App Store pro vaše chytré telefony a tablety.

DALŠÍ PATCHE NA CESTĚ

V přípravě jsou i další patche. Díky zaměření pouze na PC, next-gen a Stadii budou moci vývojáři vylepšit hru. Slibují kompletní přepracování systému policie a soubojů s vozidly. Mluvili také o vylepšení boje zblízka, včetně nových prvků a stromu dovedností.

V nadcházející velké aktualizaci má být i nějaký nový kybernetický software a další věci. A pokud jde o to, co v tomto směru přináší a mění patch 1.6, jedná se například o dva nové perky spojené s otravou, které nahrazují dva starší perky. Zaměření na PC a stávající konzole pak zahrnuje také už nyní dostupné sdílení posledních uložených pozic napříč platformami. Stačí se vždy přihlašovat ve hře se stejným účtem, pozor jen musíte dát na případná regionální omezení na konzolích.

CYBERPUNK: EDGERUNNERS V NOVÉM TRAILERU

Na dnešní prezentaci CD Projektu RED došlo ještě na anglickou verzi nedávno vydaného NSFW traileru, jenž láká na nadcházející anime seriál Cyberpunk: Edgerunners. Ten bude mít premiéru na Netflixu už 13. 9. letošního roku.

Současně byli odhaleni dabéři anglické verze anime:

  • David — Zack Aguilar
  • Lucy — Emi Lo
  • Maine — William C Stephens
  • Dorio — Marie Westbrook
  • Kiwi — Stephanie Wong
  • Pilar — Ian James Corlett
  • Rebecca — Alex Cazares
  • Falco — Matthew Mercer
  • Gloria — Gloria Garayua
  • Ripperdoc — Borge Etienne
  • Faraday — Giancarlo Esposito