Asi stejně jako vy, i my se v redakci těšíme na to, co dalšího CD Projekt RED vymyslí v rámci Cyberpunku 2077. Trvalo to autorům neskutečně dlouho, a ačkoliv patříme mezi ty obhájce, kterým se hra líbila, naprosto rozumíme rozzuřeným hráčům, kterým hra nefungovala tak dobře. Proto je vlastně asi správně, že si polské studio vzalo na rozšíření více času. A i když se jedná o teaser, který včera vývojáři představili, rozhodně kvalitou nezklamal.

Tohle je možnost, jak nám CD Projekt RED může ukázat, že Cyberpunk 2077 je geniální hrou, jakou si polští tvůrci vysnili. Pojďme se podívat na teorie.

NOVÉ POSTAVY A NEPROZKOUMANÁ ČTVRŤ

Do hry evidentně přichází nová čtvrť, která by měla zahrnovat tunu nových úkolů. Protože rozšíření se ponese ve stylu špionážního thrilleru, čeká nás jistě změna v designu misí. Nové postavy by nám měly nabídnout osvěžení Night City, a především tajuplná postava, ke které V na začátku videa skládá přísahu, vypadá jako někdo, kdo bude mít velký a nebezpečný plán.

KDY SE Cyberpunk 2077: Phantom Liberty ODEHRÁVÁ?

Tohle je asi největší oříšek na rozlousknutí a těžko se z teaseru poznává. Následující věty jsou tedy pouze naší spekulací, ale myslíme si, že půjde těsně po konci hry. Že vám to nevychází kvůli různým zakončením? Máme zajímavou teorii.

Na obrázku výše je vidět jasně „V“, jako konstrukt místo Johnnyho! Naše teorie je, že pokud jste měli konec příběhu, kdy si „V“ zachoval své tělo, dřív nebo později se dostane opět k datastreamu a naváže komunikaci s Johnnym. Nebo obráceně! Johnny, který získal tělo V, naváže komunikaci s „V“ uvězněným s Alt v datové realitě.

Je to detail. Ale chceme tím spíš naznačit, že dost možná se povede naroubovat konec hry a pokračovat. Já teda sám jsem nadšený z této teorie, protože osobně nemám rád rozšíření, které vás hodí PŘED události konce hry. Kdy si myslíte, že se v časové přímce rozšíření odehrává?

KEANU REEVES JE ZPÁTKY

Měli jsme velký strach, že se postava Johnnyho Silverhanda už po tom fiasku na old-gen konzole nikdy neobjeví. A naštěstí to je naopak. Zatímco CD Projekt RED nadobro ukončuje podporu pro PS4 a Xbox One (a to je dobře, po tom všem, co se stalo!), tak se mohli zaměřit na current-gen technologii a snad tím pádem přinesou pro všechny hráče více vybroušený zážitek. Důležité je, že se dočkáme Johnnyho Silverhanda, ať už ho v tom příběhu dosadí jakkoliv.

VYLEPŠENÉ ZBRANĚ

Ze záběrů to také vypadá, že se dočkáme laserového lasa! A to bude sranda. Doufáme, že půjde o přesnou repliku laserového lasa, které už v původní hře bylo jako Mono Wire – ale nyní půjde evidentně o grafický overall, který místo Mono Wire připomíná spíše laso!

Ať už bude z našich teorií pravda jakákoliv, je evidentní, že CD Projekt RED skutečně nezahálí. Máte nějakou další teorii i vy? Napište do komentářů tu vaší!

Vydání rozšíření je v plánu někdy na rok 2023 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Více o detailech kolem Edgerunners aktualizace, která pro hru vyšla včera, najdete v našem článku.