Nejen ve Velké Británii, ale také u nás je série FIFA hodně oblíbená. Dokládá to žebříček prodejů od JRC, kde FIFA 23 převálcovala konkurenci a stala se nejprodávanější hrou. Jako další tuzemští hráči nejčastěji kupovali The Last of Us Part 1 pro PlayStation 5.

„V září to ani nemohlo dopadnout jinak. Na prvním místě prodejů her s velkým odstupem skončila nová FIFA 23, která se na pultech obchodů objevila na závěr měsíce. Každý rok jde o velmi očekávaný a žádaný herní kousek se spoustou předobjednávek. Dá se očekávat, že se bude držet na předních příčkách po zbytek roku, ale i během roku příštího, stejně jako ročník minulý,“ vysvětluje Petr Kratochvíl, marketingový specialista JRC.

Ostatně, loňskou FIFA 22 najdeme za září na desátém místě. Na třetím místě se objevuje nestárnoucí Grand Theft Auto 5. JRC odhaduje, že za vzestupem zájmu o hru můžou stát úniky materiálů z připravovaného šestého dílu.

Jedním z překvapení žebříčku je zářijové čtvrté místo, na kterém skončil exkluzivní kousek pro Nintendo Switch – Splatoon 3. „Potvrzuje to vysokou oblíbenost konzole v Česku,“ dodává Petr Kratochvíl.

Žebříček nejprodávanějších her za září v JRC:

  1. FIFA 23
  2. The Last of Us: Part I
  3. Grand Theft Auto V
  4. Splatoon 3
  5. Minecraft
  6. Battlefield 2042
  7. Mafia Trilogy
  8. Far Cry 6
  9. Gran Turismo 7
  10. FIFA 22

Žebříček nejprodávanějších her za minulý týden ve Velké Británii:

  1. FIFA 23
  2. Splatoon 3
  3. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Nintendo Switch Sports
  6. Horizon Forbidden West
  7. Minecraft
  8. Grand Theft Auto 5
  9. Animal Crossing: New Horizons
  10. Pokémon Legends: Arceus