V Electronic Arts podřizují vše úspěchu nového Battlefieldu. Na vedlejší kolej je tak znovu odsunuta závodní série Need for Speed, protože studio Criterion Games se po pomoci s Battefieldem V a Battlefieldem 2042 přidává k EA Entertainment a zaměří se na další podporu Battlefieldu 2042 a budoucí éru série.

Předtím patřil Criterion Games mezi EA Sports. EA Entertainment vede Vince Zampella. Pod bývalého vedoucího Call of Duty v Infinity Ward spadá Apex, Legends, Star Wars, Battlefield a nově Need for Speed.

Na Battlefieldu pracují také týmy DICE, Ripple Effect (dříve DICE Los Angeles) a nový tým Ridgeline s Marcusem Lehtem na palubě. Ten předtím byl dříve spolutvůrcem série Halo a kreativní ředitelem v Bungie. Na vše, co se týče Battlefieldu, tak společně se Zampellou a Lehtem dohlíží Byron Beede. Videoherní veterán byl 19 let výkonným viceprezidentem a generálním ředitelem Call of Duty. Nyní má na starost řízení týmu, které vytvářejí Battlefield.

Naštěstí NFS neumře. Zampella potvrdil, že malá jádrová skupina vývojářů v Criterionu zůstane závodní sérii nablízku a bude plánovat její budoucnost. To pravděpodobně znamená přemýšlet, jak arkádovou závodní sérii uchopit. Posledním dílem bylo Need for Speed: Unbound, které od Criterionu vyšlo v prosinci loňského roku bez větších fanfár. Zdálo se, že EA hře moc nevěří, ale nedopadla špatně.

Začíná tak být stále pochybnější, že informace od dabérky, které naznačovaly návrat NFS: Most Wanted. V létě Criterionu zveřejnil inzerát. Psalo se v něm o novém titulu, jenž má zpochybnit konvence žánru závodních her a posunout NFS na další úroveň.

Nedávno Criterion opustilo pět vedoucích vývojářů, včetně generálního ředitele Matta Webstera, který založil novou vývojářskou společnost Fuse Games. Jak se zdá, na nové NFS si počkáme déle. Do té doby je tady EA Sports F1 a připravované EA Sports WRC, oba tituly od Codemasters.