Série Need for Speed se v posledních letech hledá. V Criterion Games zdá se dostali vývojáři další šanci. Vypovídá o tom nový inzerát. V něm se píše o novém titulu, jenž má zpochybnit konvence žánru závodních her a posunout NFS na další úroveň.

Konkrétní nabídka práce se týká world artisty, který pomůže vytvořit otevřený světě nabízející hráčům rychlý, vzrušující a autentický zážitek. Máme tak potvrzeno zasazení nového Need for Speed do otevřeného světa.

Za zmínku stojí nedávné spekulace. Dabérka Simone Bailly na Twitter tvrdila, že se chystá návrat Need for Speed: Most Wanted z roku 2005. Bailly hrála partnerku seržanta Crosse (Dean McKenzie) hlídkujícího v ulicích. Příspěvek se rychle začal šířit internetem a dotyčná ho smazala. To komunitu vede k přesvědčení, že si pustila pusu na špacír a prozradila tajemství, které v Electronic Arts střežili.

Britské studio Criterion Games kdysi vytvořilo sérii Burnout a nadále stále oblíbené arkádové závody Burnout Paradise. V roce 2010 přineslo nové Need for Speed: Hot Pursuit, o dva roky později nové Need for Speed: Most Wanted, další rok Need for Speed Rivals a loni Need for Speed Unbound (hra je dostupná také v předplatném EA Play) Mezitím pomáhalo se Star Wars Battlefront II, Battlefieldem V a Battlefieldem 2042.