Po oznámení PC verze Days Gone, která vyjde během jara letošního roku, se internetem začaly šířit další neoficiální zprávy. Podle nich má Sony v rozmezí dvou až třech měsíců začít vydávat na počítače také Bloodborne, Ghost of Tsushima a God of War. V těchto dnech se začalo mluvit také o přípravě Uncharted Chronicles Edition a The Last of Us 2 Dark Sides.

Přečtěte si také: Tom Holland lituje, že v Uncharted ztvárnil Nathana Drakea

Americké studio Naughty Dog má dle informací z fóra 4chan (pocházet mají z interní prezentace Sony) pracovat na Uncharted Chronicles Edition, která ve fiskálním roce 2021 má vyjít na PlayStation 5 a PC. Tato edice má zahrnout všechna dobrodružství oblíbeného Nathana Drakea, včetně Uncharted: Golden Abyss z PS Vita. Všechny díly se mají údajně pochlubit hezčími texturami, vyšším rozlišením a lepší frekvencí snímků za sekundu.

Na příští rok navíc vzniká film Uncharted, který se zaměří na mladická léta Nathana Drakea.

Dalším projektem Naughty Dog je samostatný datadisk Dark Sides pro The Last of Us Part 2. Scénáristé mají zamýšlet novou příběhovou kapitolu věnovanou výhradně Abby. Ta se má odehrávat před závěrečnou fází základní hry a příběh má odhalit skrytou pravdu o minulosti hrdinky. Rozšíření má zahrnout i dlouhou očekávaný multiplayer a prý i battle royale režim. Premiéra má být v plánu na první čtvrtletí roku 2022 pro PlayStation 4 a PlayStation 5.

Tajným projektem Naughty Dog je ještě Stray's Cross. Má jít o zcela novou značku amerického studia, která má velký rozpočet a zaměřuje se na sci-fi. Dotyčný zdroj měl vidět krátké video, v němž hrdina z pohledu první osoby využíval portály a přenášel se mezi různými epochami - od pravěku přes současnost po budoucnost.

Stray's Cross má dorazit na PS5 a být kompatibilní s PlayStation VR 2. Datum na interní prezentaci odhaleno nebylo.

NA PC HRÁCH SI DÁ SONY VÍCE ZÁLEŽET

Horizon Zero Dawn byla první exkluzivita PlayStationu, která zamířila na PC. Sony má ale už více než rok připravovat další své tituly pro počítače. Má si na nich dát také více záležet. První náznaky o PC verzi Days Gone jsou v databázi Steamu datovány k 27. 2. 2020. To bylo ještě před oficiálním oznámením Horizon Zero Dawn na PC.

Pokud budeme věřit dalším spekulacím, tak neoznámená PC verze samurajské akce Ghost of Tsushima má na PC běžet při 120 snímcích za sekundu. Samozřejmostí má být 4K rozlišení, hezčí vyhlazování a vykreslování objektů na větší vzdálenost s vysokými detaily. Je o tom přesvědčen YouTuber Jeremy Penter (Angry Centaur).