Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Mafia 3 se moc nepovedla, dostanou v americkém studiu Hangar 13, které má pobočky v Praze a Brně, šanci pracovat na další hře? Je to dost pravděpodobné. Dle inzerátu ale mají v plánu i novou značku zasazenou do otevřeného světa. Dle inzerátu má jít o AAA titul.

- Dreams nejsou posledním projektem studia Media Molecule. Tvůrci LittleBigPlanet si užívají vývojový potenciál Dreams, ale to neznamená, že by nemysleli na další projekty. Část týmu se bude soustředit na vývoj a vylepšení Dreams, zatímco zbytek na něco jiného.

- Pokud máte rádi logické hry na mobilu, neváhejte a vyzkoušejte zdarma povedenou hru Monument Valley 2, která je dočasně zdarma na Google Play (pro Android) a App Store (pro iOS).

- Všichni zaměstnanci společnosti Sony pracují z domova, aby nebyli vystaveni riziku nákazy koronavirem Covid-19. Nedochází k žádnému snižování mezd. Naopak každý zaměstnanec obdržel zálohu ve výši 1000 dolarů, aby si koupil vhodné pracovní vybavení - paměťové karty, licenci na pracovní software atd. Týká se to také všech studií, které Sony vlastní.

- Horor The Dark Pictures: Little Hope vyjde 15. 6. pro PC, PlayStation 4 a Xbox One, alespoň takové datum uváděl německý obchod Saturn. Na oficiální datum si musíme ještě počkat.

- Bezplatnou střílečku Warface si od února letošního roku na Switchi zahrál milion hráčů. Celkem nahráli 83 tisíc dnů, dokončili 495 387 zápasů v PvP a nejoblíbenějším režimem je PvE (odehráno 1 285 309) a kooperační Special Operations (dokončeno 148 507).

- Japonské hardcore akční RPG Nioh 2 se chlubí skvělým hodnocením, které nejnovější hra od studia Team Ninja obdržela.

- PC předplatné Origin Access Basic rozšířila hra HIVESWAP: Act 1, zatímco dražší Premier ještě Darkwood a Trine 4: The Nightmare Prince.

- Oblíbená bezplatná sci-fi akce Warframe je potvrzena pro novou generaci konzolí PlayStation a Xbox. Autoři současně potvrdili příchod na další, nespecifikované platformě. Warframe je v současné době dostupné na PC, PS4, Xboxu One a PC.

- Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered ještě nebyl oficiálně oznámen a už se mluví o vývoji remasteru Modern Warfare 3. Letos máme očekávat pokračování série Call of Duty a remaster Modern Warfare 2. Remaster třetího Modern Warfare by se měl dostat na řadu v roce 2021.

- České studio CBE Software prostřednictvím krátké ukázky láká na svůj psychologický horor Someday You'll Return. Pokud máte strach z pavouků, raději nekoukejte.

- GameStop v letošním roce uzavře více než 300 obchodů. Společnost uvedla, že jde o součást probíhající restrukturalizace, a ne o reakci na koronavir. GameStop má zhruba 5 500 obchodů po celém světě, ve kterých prodává videohry a další související věci.

- Mad Max, LEGO Batman a Injustice 2 se mají brzy přidat do zvýhodněné nabídky PlayStation Hits. Doplní tak již dříve uvedené tituly jako God of War, Uncharted: Lost Legacy nebo Gran Turismo Sport. Hry v rámci PS Hits se prodávají kolem 500 Kč.

- Kompetitivní lovecká PvP akce Hunt: Showdown zachránila Cryteku krk. Společnost po finančních potížích myslí na budoucnost a láká do svých kanceláří nové zaměstnance. Už několikrát Crytek naznačoval, že pracuje na Crysis, pravděpodobně na remasteru jedničky.

PŘEČTĚTE SI NAŠE ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY Z VÍKENDU