Polská společnost CI Games se po nezdaru se Sniper: Ghost Warrior 3 oklepala, loňský Sniper Ghost Warrior Contracts byl úspěšný a firma může plánovat budoucnost. V té bude figurovat Sniper Ghost Warrior Contracts 2 a Lords of the Fallen 2.

Taktická akce Sniper Ghost Warrior Contracts od listopadu minulého roku do ledna letošního roku prodala více než čtyři miliony kopií. Úspěch uklidnil investory, hráči snad získali v CI Games důvěru a ti oznámili, že se naplno věnují Sniper Ghost Warrior Contracts 2. O datu vydání v současné době nechtějí mluvit, ale Marek Tymiński (prezident CI Games) nevylučuje, že by pokračování odstřelovací akce vyšlo do konce letošního roku.

„Tým tvořící sérii se skládá ze skutečných lidí, takže práce na dalším díle je mnohem předvídatelnější. Je snadnější plánovat a pravidelně reagovat, když se něco nedaří dle plánu,“ uvedl Tymiński. Hráči se mohou těšit na nový příběh v novém regionu světa. CI Games hru plánují pro konzole a PC, ale na vývoj mají menší rozpočet než minule. Tymiński předpokládá, že pravidelným vydáváním série Sniper Ghost Warrior budou schopni částečně snížit marketingové náklady. Tím možná naznačuje, že chtějí každý rok uvést na trh nového Snipera.

Prezident CI Games dále promluvil o Lords of the Fallen 2. Práce na druhém díle akčního hardcore RPG po vzoru série Dark Souls postupují vpřed a brzy bychom se o titulu měli dozvědět první informace. Na hře se podílejí zkušení mezinárodní vývojáři, kteří chystají modernizovanou vizi hry, která je založena na prvním díle. Lords of the Fallen 2 si ale zahrajete pouze na PC a nové generaci konzolí PlayStation a Xbox. Z toho důvodu očekáváme vydání nejdříve v roce 2021.