Série Nier oslavuje desáté výročí. Při té příležitosti společnost Square Enix poděkovala hráčům za zájem o jejich japonskou RPG značku a oznámila hned dvě hry. Fanoušci budou nadšeni. Vývojáři totiž připravují remaster vůbec prvního dílu, který původně vyšel v roce 2010 na PS3 a Xbox 360, a dostane se také na příznivce hraní na chytrých mobilech a tabletech.

NieR Replicant Remaster byl představen prostřednictvím minutu a půl dlouhého traileru. Ten toho moc neprozrazuje, ale zaujme vizuálem a zvukem. Na remaster s plnohodnotným názvem NieR Replicant ver.1.22474487139 se mohou těšit majitelé PC (přes Steam), PlayStationu 4 a Xboxu One. Square Enix v doprovodné tiskové zprávě píšou u aktualizované verzi původní hry, o původním dabingu a o studiu Toylogic, které má vznik remasteru na starost. V týmu je také Takahisa Taura z PlatinumGames, senior designér NieR: Automata.

Když už jsme u NieR: Automata, tak hra od roku 2017 prodala 4,5 milionu kopií po celém světě, započítány jsou fyzické i digitální kusy. K tomu jsou přičteny i vyexpendované fyzické hry. Titul je dostupný ve verzích pro PS4, PC a Xbox One.

Pokud rádi hrajete na chytrých mobilech a tabletech, tak studio Applibot pro iOS a Android připravuje NieR Re[in]carnation. O návrh postav se postará CyDesignation, dceřiná společnost Cygames. Na další detaily si musíme počkat.