Pokud jste čekali na češtinu do PC verze Marvel's Guardians of the Galaxy, tak jste se dočkali. Fanoušci po měsíci interního testování vydali veřejnou betu českého překladu.

Češtinu vytváří známé uskupení Lokalizace.net, které přeložilo například Dead Space Remake, Resident Evil 4 Remake, Red Dead Redemption 2, Vampyr, The Callisto Protocol, Far Cry 6 nebo Grand Theft Auto V. Také překládají Hogwarts Legacy.

U veřejné bety češtiny Marvel's Guardians of the Galaxy upozorňují, že se můžete setkat s nějakou tou chybičkou, ale nemělo by jich být tolik.

Dva měsíce stará ukázka z češtiny

„Budeme samozřejmě moc rádi, pokud nám nalezené chyby nahlásíte v k tomu určeném kanále na našem Discordu. Současně je třeba jedno upozornění – jelikož je implementace češtiny do hry značně složitá, neobešlo se to bez pár technických zádrhelů. Jmenovitě je třeba zmínit tři:

- Několik konkrétních slov musí čeština ignorovat, jinak by hra nefungovala správně. Věříme, že tento drobný nedostatek (na některé z nich při hraní ani nenarazíte), vám zážitek nijak nezkazí. Přehled těchto ignorovaných slov najdete v readme po instalaci češtiny.

- Velmi zřídka se může stát, že se neobjeví titulek dialogu – při testování se nám to stalo průměrně asi 5krát za celý průchod hrou.

- Volby u rozhovorů mohou být výjimečně useknuté o jedno nebo dvě písmenka

Věříme, že i přes tyto nedostatky vás bude překlad a stejně tak i tato nezvykle ukecaná hra bavit!

Děkujeme za přízeň a vaši podporu, alespoň na to kafe.“

Češtinu do Marvel's Guardians of the Galaxy stáhnete přes „manager“, který najdete na Lokalizace.net.