Novinky z Gamescomu jsou v plném proudu. Kromě včerejšího Opening Night Live, který přinesl nové trailery na převážně již dříve představené hry (velký souhrn tady), tak se vývojáři a vydavatelé chlubí svými projekty i zvlášť, mimo hlavní prezentaci.

Příznivce lovu všelijakých příšer by mohlo zaujmout akční RPG Fera: The Sundered Tribes. Jde o směsici lovu příšer po vzoru Monster Hunter, budování vesnice a správy kmene. Studio Massive Damage, které vytvořilo úspěšné a u hráčů oblíbené rogue-lite strategické RPG Star Renegades, vás pozve do postapokalyptického fantasy světa plného nezkrotné magie a prastarých tajemství. Jste jediným lovcem, který zneškodnil jednoho z invazivních behemotů terorizujících vaši zemi, a váš kmen si vás zvolil za svého vůdce a následuje váš osud, abyste získali zpět tuto magií zničenou zemi, kterou nazýváte domovem. Těšit se můžete v roce 2024 pro PC (přes Steam).

Krásná vlaková strategie Station to Station má datum vydání. Vývojáři ze studia Galaxy Grove jsou připraveni nabídnout hráčům relaxující budování železnice už 3. 10. tohoto roku pro PC přes Steam. Nenechte se ale zmást voxelartovou grafikou a atmosférou, protože i tady narazíte na problémy a výzvy.

To fanoušci roguelite akcí se mohou těšit také na říjen, protože 4. 10. na PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC (přes Steam) je v plánu Hellboy: Web of Wyrd. Odehrává se z pohledu třetí osoby a má nabídnout originální příběh vytvořený ve spolupráci s Dark Horse Comics a tvůrcem Mikem Mignolou. Díky tomu máme dostat autentický zážitek, kdy se Hellboy vydá na řadu velmi odlišných a zcela jedinečných dobrodružství.

Přesouváme se do futuristické dystopické reality v hlavním hrdinou Conradem B. Hartem, který se vrací z prvního Flashbacku, aby ve dvojce čelil nepřátelské hrozně obávaného Morpha, odhodlaného podmanit si veškerý život ve Sluneční soustavě. Abyste zmařil jeho ďábelské plány, budete muset zapojit všechny své schopnosti.

Flashback 2 je pokračování hry Flashback, filmové plošinovky vydané v roce 1992, která navázala na hru Karateka od Jordana Mechnera a vyvrcholila Mechnerovým Princem z Persie a hrou Another World od Erica Chahiho. Doufejme, že Flashback 2 dopadne lépe než remake jedničky z roku 2013. Zjistíme to 16. 11. 2023 na PC (Steam), PS4, PS5, Xboxu One, Xboxu Series X/S a Switchi.

Pokud by vám to náhodou uniklo, tak už v pátek 25. 8. na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox vychází Armored Core 6: Fires of Rubicon od FromSoftware. Launch trailer nabízí pohled na výbušné boje mechů, masivní nepřátele, s nimiž se utkáte, a řadu různých prostředí, která prozkoumáte. Kromě singleplayerové příběhové kampaně obsahuje mech akce i multiplayer s PvP boji 1 na 1 a 3 na 3.

Sluší se také připomenout blíží se Sea of Stars od nezávislého studia Sabotage, které se konkurence rozhodně nebojí. I proto tohle retro tahové RPG vydá 29. 8. na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, Nintendo Switch a PC.

Spousta hráčů se na dobrodružství těší a vy ostatní se s hrou můžete takto seznámit a využít čas a zahrát si demoverzi (k dispozici na všech platformách). Video ukazuje nejen jedinečné schopnosti během boje a výtvarný styl, ale odhaluje také čtvrtou hratelnou postavu. K již dříve odhaleným hrdinům (Valere, Zale a Garl) se přidává Serai.

Titul bude v den vydání dostupný v předplatném Xbox Game Pass a PlayStation Plus Extra/Premium.