Společnosti Supermassive Games a Bandai Namco Europe oznámily odklad Little Nightmares 3. Kooperativnímu dobrodružství chtějí vývojáři věnovat více péče a lásky. Z toho důvodu nevyjde v letošním roce. S Little Nightmares 3 máme počítat v roce 2025. Tvůrci nechtějí nic uspěchat a upřednostnili kvalitu.

„Týmy Supermassive Games a Bandai Namco Europe tvrdě pracují na tom, aby další díl série nabídl co nejlepší zážitek,“ dočteme se v prohlášení. „A i když bychom byli rádi, kdybyste se vrátili do země Nowhere, zároveň se musíme ujistit, že vám do rukou dáme produkt obdařený láskou, kterou si zaslouží. Kvalita je pro nás nejvyšší prioritou a víme, že vy to cítíte stejně.“

Little Nightmares 3 je ve vývoji pro PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Na rozdíl od svých předchůdců nabídne online kooperací a Friends Pass. Přes něj můžete do hry pozvat kamaráda, který hru nevlastní. Když nebudete mít kamaráda, úlohu druhého převezme umělá inteligence.

Supermassive Games jsou autoři hororů Until Dawn a The Dark Pictures Anthology. Tvrdí, že i ve dvojici se daří budovat napětí. Hráči budou procházet nebezpečným prostředím, například místem Necropolis, které bylo zrozeno z písků pouště, živené poryvy větru a proměněné v město duchů. Podívejte se na gameplay záběry.