Během listopadu/novembra letošního roku vyjde nové Call of Duty, o kterém nevíme žádné oficiální informace. Místo toho se množí řada zajímavých spekulací. Dle nich má tenhle díl překvapit.

Za novém Call of Duty má být odpovědné studio Sledgehammer Games, které pomohlo dokončit Modern Warfare 3 od Infinity Ward, aby se později pochlubilo vlastními díly Advanced Warfare a WWII. Poté se vývojáři podíleli na Modern Warfare z roku 2019 i na posledním Black Ops Cold War.

Spolehlivý leaker a insider Call of Duty přichází s dalšími informacemi. Tom Henderson tvrdí, že Sledgehammer Games zrychlili vývoj a hra se bude jmenovat buď Call of Duty: Guerrilla Warfare nebo Call of Duty: Apes VS. Soldiers. Pravděpodobná je první varianta.

TheGamingRevolution, další insider, sdílel tajemný tweet v reakci na Hendersona. Fanoušci se domnívají, že jde o odkaz na zasazení do prostředí 50. let. Zdroj ModernWarzone v již smazaném tweetu k tomu dodal, že se hra odehrává v 50. letech a nabídne partyzánskou válku. To vše vede fanoušky k příběhu zaměřeném na korejskou válku. Ta se odehrávala v letech 1950 až 1953 a šlo o válečný konflikt mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou.

Je také možné, že nás dotyční pouze trolí.

„Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíce vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám invazi odrazit. Během prvních dvou měsíců byli tito obránci zatlačeni do Pusanského perimetru na jihovýchodě poloostrova. Protiofenzíva Spojených národů zatlačila Severokorejce naopak za 38. rovnoběžku až téměř k hranici s Čínou na řece Ja-lu. Na tuto situaci reagovala ČLR neformálním vstupem do konfliktu na straně Severokorejců a čínské jednotky vytlačily síly OSN zpět za 38. rovnoběžku. V červenci 1951 se původně dynamické boje změnily ve statickou zákopovou válku právě kolem 38. rovnoběžky,“ dočteme se o konfliktu na Wikipedii.

Kdy se o novém Call of Duty dozvíme první oficiální informace? Už se stalo tradicí, že k představení dochází kolem května/máje. I loňské spekulace se ukázaly jako pravdivé. Tak uvidíme, zda budou pravdivé i tyto. Brali byste takové Call of Duty?