Vince Zampella promluví do budoucnosti další známé střílečky. Designér Medal of Honor: Allied Assault a hlavní tvůrce série Call of Duty ve studiu Infinity Ward už roky pracuje jako spoluzakladatel a generální ředitel studia Respawn Entertainment, kde vznikla série Titanfall, battle royale akce Apex Legends a skvělá akční adventura Star Wars Jedi: Fallen Order. V loňském roce dostal Zampella na starost tým DICE v Los Angeles, který měl reorganizovat s cílem, aby nešlo pouze o podpůrný tým pro hlavní studio DICE ve Stockholmu, nýbrž aby to byl tým schopný pracovat na vlastní hře.

Jak se dnes ukázalo, jde o další Battlefield. Existenci projektu odhalil hlavní designér Justin Wiebe z DICE LA na svém twitterovém účtu. Chvilku to ale trvalo, Wiebe nechal hráče hádat. Když postupně byly vyloučeny jiné značky společnosti Electronic Arts, tak všem došlo, že jde o Battlefield, což sám Wibe později potvrdil.

„Je úžasné pracovat na hře, do které jsem se zamilovat téměř před 20 lety! Sandbox hratelnost [Battlefieldu] 1942 byla na svou dobu prostě úžasná. Těším se, až od vás všech uslyším, co jste milovali a v co doufáte v budoucím Battlefieldu,“ napsal Wiebe na Twitter.

Přečtěte si také: Battlefield 6: Ničení mrakodrapů a hra částečně zdarma

Je otázkou, zda DICE LA pracuje na Battlefieldu, který má vyjít koncem letošního roku. Může jít klidně o jiný díl. To by znamenalo, že se v EA rozhodli změnit cyklus a možná nám každý rok nabídnou jiný Battlefield, podobně jako to dělá Activision u Call of Duty. Dříve se spekulovalo o Battlefieldu: Bad Company 3, případně o remasteru Bad Company.

DICE LA se dříve jmenovalo Danger Close Games a pracovalo na first-person střílečkách jako Medal of Honor a Medal of Honor: Warfighter. V roce 2013 bylo studio změněno na DICE LA a spousta původních vývojářů v něm zůstala, šlo ale o podpůrný tým pro švédské DICE, v Los Angeles se zaměřovali na vývoj dodatečného obsahu a podporu po vydání jednotlivých dílů Battlefieldu.

EA již dříve potvrdila, že nový Battlefield bude odhalen letos na jaře a vyjde koncem roku 2021. Zatím máme hru čekat na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V poslední době se neoficiálně mluví o verzích pro PS4 a Xbox One.

Připomeňme si nedávná slova generálního ředitele Electronic Arts na adresu nového Battlefieldu, co vyjde koncem letošního roku:

„Náš nový Battlefield nabídne návrat k velkým vojenským bitvám. [Battlefield 6] využívá plnou sílu nové generace konzolí [a počítačů], aby přinesl masivní a pohlcující bitvy, a to s větším počtem hráčů než kdy dříve. Další edice Battlefieldu nabídne mapy s nevídanou velikostí a pozdvihne všechnu destrukci, hráčskou volbu, vozidla i přestřelky, pro které je série známá, na novou úroveň,“ prohlásil nedávno Andrew Wilson s tím, že vývoj jde lépe než podle plánu.