Odklady her ještě nekončí. Studio TT Games se omlouvá fanouškům kostičkového dobrodružství, ambiciózní LEGO Star Wars The Skywalker Saga nevyjde během letošního roku jara, jak bylo dosud avizováno, ale později. Nové datum vydání zveřejněno nebylo. Vývojáři potřebují více času, aby hra splnila očekávání.

„Všichni v TT Games tvrdě pracujeme na LEGO Star Wars The Skywalker Saga, největší a nejlepší LEGO hře, ale budeme potřebovat více času,“ uvedlo studio ve zprávě a poděkovalo fanouškům za jejich trpělivost.

LEGO Star Wars The Skywalker Saga bylo oznámeno na E3 2019 a půjde o skutečně masivní titul, jenž nabídne 800 jedinečných postav ze světa Hvězdných válek - 300 z nich bude hratelných. Postup tentokrát bude nelineární. Hráči nemusejí začínat od první epizody, Skryté hrozby, a postupovat chronologicky, ale začít třeba s původní filmovou trilogií nebo sequely a ke zbytku hry se dostat později.

Přečtěte si také: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga nabídne 300 hratelných postav

Těšit se můžete na cestování vesmírem, v němž na nás čekají náhodné vesmírné bitvy, možnost plnit více aktivit naráz či otevřenější prostředí, jež lze zkoumat a procházet dle libosti. Celkově má hra postavená na novém enginu nabídnout 23 planet nebo měsíců, jež obsáhnou 28 unikátních lokací.

Ambiciózní LEGO je ve vývoji pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. V současné době nebyly oznámeny vylepšení pro novou generaci konzolí.