Jedním z nejdůležitějších prvků světa Star Wars jsou nepochybně planety, a tak jim věnovali řádnou pozornost i tvůrci LEGO Star Wars: The Skywalker Saga ze studia TT Games. Dokazuje to i nový vývojářský deník. Na prostoru pěti minut nám nyní tvůrci ukazují nejen různé postavy, za něž budeme moci hrát, a vozidla, jejichž řízení se budeme moci chopit, ale i lokality, v nichž se celá hra odehrává.

Coruscant, Naboo, Tatooine, Exegol, Kashyyyk, Endor, Bespin, Hoth... ve hře budeme moci odemknout a poté volně navštěvovat všechny planety a měsíce, které hrály roli v devíti filmech, jež tvoří ságu Skywalkerů. Vývojáři se proto nebojí prohlásit, že LEGO Star Wars: The Skywalker Saga nabídne celou galaxii. Na každé planetě bude přitom možné nejen sledovat hlavní příběh, jen tak se toulat nebo pátrat po sběratelských předmětech, ale také plnit různé vedlejší úkoly. Tatooine tak slibuje možnost nakrmit sarlacca, zatímco na Hothu můžete pomoci wampě proplížit se ven z povstalecké základny. Některé mise po vás dokonce budou chtít, abyste odcestovali na jinou planetu.

Při návštěvě všech těch pestrých lokací se můžete setkat i s různými vlivy počasí nebo samotného prostředí, které zanechávají určité stopy. Postavy tak mohou mít písek na nohou, případně mohou být pokryté blátem nebo sněhem. Mimo jiné se jedná o další důkaz toho, že grafická a technická stránka LEGO her od TT Games zase o něco pokročila.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází 5. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.