Ubisoft má smůlu. Když francouzské společnosti neuniknou informace přes ratingovou agenturu, případně nějakého insidera, tak se o to postará Microsoft. Obchod americké společnosti předčasně zveřejnil detaily o řeckém mytologickém dobrodružství Immortals: Fenyx Rising.

Jak už několik dnů víme, hra Immortals: Fenyx Rising se původně jmenovala Gods & Monsters a byla představena v létě minulého roku. Za tu dobu vývojáři ze studia Ubisoft Quebec (autoři Assassin's Creed Odyssey) svou vizi změnili. Zůstává původní zasazení do řecké mytologie, stejně tak záchrana řeckých bohů. Co se změnilo, tak je samotné zpracování.

Popisek na Microsoft Store láká na akční adventuru z pohledu třetí osoby, která je zasazena do otevřeného světa se sedmi jedinečnými oblastmi. Každý region je spojen s jiným bohem. Hrát budete za hlavního hrdinu či hrdinku Fenyxe, jenž se snaží zachránit řecké bohy před temnou kletbou. Při boji s mytologickými příšerami, jako jsou kyklopové s jedním okem a medúzy, budete využívat ikonické síly bohů a bájných hrdinů. Zmíněn je Achillův meč a Daidalova křídla. Boj se tedy bude odehrávat na zemi i ve vzduchu. Dále telekineze a naváděcí šípy.

Kromě bojů a průzkumu otevřeného světa budete řešit hádanky, ale o nich chybí podrobnosti. Místo toho se podívejte na obrázky. Grafický styl hry nadále evokuje The Legend of Zelda: Breath of the Wild od Nintenda, což by nemuselo být na škodu.

Přečtěte si také: Navzdory filmu nemá Ubisoft počítat s hackerskou akcí Watch Dogs

Immortals: Fenyx Rising má vyjít 3. 12. letošního roku pro Xbox One s bezplatným vylepšením pro Xbox Series X prostřednictvím programu Smart Delivery, uvádí Microsoft Store. Gods & Monsters dříve Ubisoft oznámil i pro PC a PlayStation 4. Tchajwanská ratingová agentura nedávno uvedla i verzi pro Nintendo Switch. Očekáváme, že všechny verze vyjdou společně a bezplatný upgrade bude mít i PS4 verze na PS5. Potvrzeny jsou také české titulky.

Plnohodnotné/oficiální odhalení očekávejte nejpozději 10. 9. na Ubisoft Forward.

TAKHLE VYPADALA HRA GODS & MONSTERS V ROCE 2019