Před rokem a dvěma měsíci na E3 v Los Angeles oznámil Ubisoft akční adventuru Gods & Monsters od tvůrců Assassin's Creed Odyssey. Hra svým vizuálem připomínala oblíbenou Zeldu od Nintenda. Od té doby jsme toho ale moc neviděli a neslyšeli. Nyní se dozvídáme, že francouzská společnost změnila název.

Gods and Monsters se má nově jmenovat Immortals: Fenyx Rising, což jde ruku v ruce s hlavním hrdinou Fenyxem. Změna názvu byla nalezena v databázi tchajwanské komise pro hodnocení her. Hra obdržela rating s doporučeným od 12 let a vyjde na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Jistotou jsou ale také verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X.

Dá se předpokládat, že o Immortals: Fenyx Rising uslyšíme za pár týdnů na druhém Ubisoft Forward. Firma ještě musí stanovit přesný termín prezentace. Její generální ředitel už dříve řekl, že s akční adventurou počítá na konec letošního roku, případně na začátek toho nadcházejícího.

Nový název má ale korespondovat s dalšími změnami. Immortals: Fenyx Rising mělo projít vizuální proměnou s cílem odlišit se od série Zelda. Podle neoficiálních zpráv měli vývojáři změnit vizuální podobu a přitvrdit, aby hra nebyla tak veselá a nepřipomínala tolik dětské dobrodružství. Nadále bychom se ale měli vypravit do antického mytologického světa s příběhem zapomenutého hrdiny, který má zachránit řecké bohy.

Přečtěte si také: Navzdory filmu nemá Ubisoft počítat s hackerskou akcí Watch Dogs

Stará tisková zpráva lákala na akční adventuru zasazenou do otevřeného světa plného bitev a misí. „Cestujte volně po malebné mytologické zemi a využijte své nadpřirozené schopnosti v boji proti mytologickým bytostem, které však nejsou jediným hrozícím nebezpečím. Čekají na vás složité zkoušky, zrádné kobky a hrdinské skutky. Cesta sama o sobě bude stejně náročná a plná nebezpečí, jako její vyvrcholení, a nakonec se stanete hrdinou, kterým jste se zrodili.“