Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- V Electronic Arts mají obavy. Aby ochránili svou komunitu před koronavirem, rozhodli se zrušit všechny nadcházející turnaje ve hrách FIFA 20 a Apex Legends. Některé turnaje byly zcela zrušeny, zatímco jiné odloženy. Termíny online turnajů zůstávají nezměněny.

- Už zítra čeká Rocket League nová aktualizace, která bude pro Linux a Mac verze hry poslední. Update přidá možnost výměny plánů, dynamický rozsah zvuků, nové plány a položky v in-game obchodě a také opravuje chyby.

- Po vydání druhého dílu Prototype (rok 2012) začal ve studiu Radical Entertainment vývoj pokračování, které mělo vyjít na konci generace konzolí PS3 a Xbox 360, případně jako startovní titul pro PS4 a Xbox One. Špatné prodeje ale zapříčinily, že Activision vývoj Prototype 3 zrušil.

- The Elder Scrolls 6 se podle spekulací odehrává v lokalitách Hammerfell, High Rock a Yokuda. Podtitulem hry má být jméno Redfall a příběh se má točit kolem Direnni Tower. Vyjít má až v roce 2025, jelikož plnohodnotný vývoj začal teprve nedávno. Titul prý nemá využívat procedurálně generovaný obsah, ale má mít crafting systém podobný tomu ve Falloutu 4.

- Na PS4 si pro Nioh 2 připravte alespoň 35,9 GB volného místa na disku. Raději více, protože v den vydání dorazí také day one patch. Zájemci se mohou mezitím podívat na trofeje, je jich 56 (jedna platinová, dvě zlaté, pět stříbrných a 48 bronzových).

- Microsoft se rozhodl podporovat nejen Steam, ale také Epic Games Store. State of Decay 2 se bude od 13. 3. prodávat na Steamu v edici Juggernaut, stejně tak na Epic Games Store. Ve všech obchodech bude podporovat cross-play, aby si PC hráči mohli zahrát proti sobě i proti hráčům na Xboxu One.

- Rayman se vrátil, sice ne v plnohodnotné hře od Ubisoftu, nýbrž v PlayStation 4 exkluzivitě Dreams od studia Media Molecule. V tomhle titulu je možné vytvořit skutečně vše, co si hráč vymyslí.

- Barevná plošinovka Ori and the Will of the Wisps odhalila své achievementy. Xbox One a PC hráči budou moci získat celkem 1000 bodů.

- Pokud se E3 v červnu uskuteční, ukáže Bethesda s Los Angeles mimo jiné hry GhostWire: Tokyo a Deathloop. Pete Hines tvrdí, že fanoušci Dishonored a Prey od Arkane Studios budou z Deathloopu nadšeni. Hra podle něj vypadá vážně skvěle.

- Majitelé standardních edic her Yakuza 0 a Yakuza Kiwami si mohou ze Steamu bezplatně stáhnout Deluxe Edition. Ta obsahuje Trading Cards, nové avatary, wallpapery a digitální mangu.

- PlayStation 3 emulátor RPCS3 nově podporuje PlayStation 3D. PC hráči s emulátorem si tak mohou užít některé PS3 ve 3D. Mezi nimi je Doom3 BFG Edition, Tekken Tag Tournament 2 nebo Super Stardust HD.

- Konami bylo kvůli koronaviru nuceno odložit vydání svých retro konzolí PC Engine mini, PC Engine CoreGrafx mini a TurboGrafx-16 mini, které měly na trh dorazit 19. 3. Majitelé předobjednávek před 5.3. svou konzoli dostanou, ostatní musejí čekat. Nové datum zveřejněno nebylo.

- Společnosti Nintendo a Microsoft nechají své zaměstnance ve Washingtonu pracovat z domova, aby se nenakazili koronavirem. Stejně se rozhodlo studio Bungie.

- Kvůli koronaviru byl zrušen Minecraft Festival. Uskutečnit se měl od 25. do 27. 9. v Kongresovém centru Orange County na Floridě. Mělo jít o první oficiální event Minecraft ve skutečném světě a náhradu za živé vysílání MineCon Earth. Minecraft Festival se má po odkladu konat v roce 2021.

- Jste nadšeni z remaku MediEvilu a chtěli byste druhý díl? Jeff Nachbaur, producent ve studiu Other Ocean Emeryville, tvrdí, že nepracují na ničem v souvislosti s MediEvilem. Dodal však, že by se rádi této značce věnovali a mají dokonce velké plány pro budoucí dobrodružství Dana. Avšak nezáleží to na nich, nýbrž na Sony. Tak možná MediEvil 2 remake dorazí na PS5, případně úplně nový díl.

- Hideo Kojima pro PC verzi Death Stranding chystá Photo Mode. Podle jeho nedávného tweetu se může dostat i do PS4 verze hry prostřednictvím aktualizace. Ve Photo Mode můžete měnit úhel kamery, pozastavit obraz, přidat různé filtry, měnit barvu a mnoho dalšího.

PŘEČTĚTE SI NAŠE ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY Z VÍKENDU