I když se zombící vážou ke značce Call of Duty už od počátku věků, Activision se rozhodl tento režim znovu u jedné ze svých her vynechat. Konkrétně ho 25. 3. plánuje odstranit z free-to-play titulu Call of Duty: Mobile, který je sám o sobě dobře zpracovaný. Bohužel pro fanoušky nemrtvých, dle slov vývojářů Zombies mód v této mobilní hře nedosahoval dostatečné kvality, a proto se ho rozhodli odstranit.

„Vždy jsme se zmiňovali, že bude omezen, ale bez explicitního data ukončení. Chtěli jsme vidět recepci, vidět zpětnou vazbu a zjistit, jak můžeme potenciálně formovat režim pro budoucnost. Režim však nedosáhl úrovně kvality, kterou chceme,“ řekli vývojáři ve svém příspěvku na Redditu.

Pokud jste měli režim rádi, ještě nesmutněte. Podle vývojářů se zombíci do Call of Duty: Mobile můžou vrátit, ale pouze pod podmínku, že se zlepší kvalita jejich zpracování. Možná by se do hry mohl mód vrátit s druhou mapou Nacht Der Untoten. A i kdyby ne, titul aktuálně nabízí spoustu svěžího obsahu včetně battle passu zahrnujícího nové zbraně, vybavení a postavu Soap z Call of Duty 4: Modern Warfare.

Ve hře se také objevila nová mapa Cage navržená pro boj z blízka, zatímco jde o tří pruhovou mapu se svislou polohou, která může poskytnout odvážnějším hráčům značnou výhodu. Hardpoint se zároveň stane trvalým herní režimem a až do 11. 3. můžete získat novou schopnost pro vašeho operátora, HIVE Straight z Call of Duty: Black Ops 3, jež vám umožní na nepřítele vypustit smrtící roj nano-dronů.